Welke terras tegel?

MarlonB

  • #1
Ik heb moeite met het kiezen van het juiste type tegel voor mijn terras buiten, ik hoop dat jullie me kunnen adviseren uit ervaring.

Voor een 70 vierkante meter willen we 60/60 tegels leggen. We hebben jonge kinderen, dus iets dat krasvast en vlek werend is. Moet prettig zijn voor de voeten, maar niet glad als nat. Daarnaast komen er geen auto's, maar wel een zware motor op te staan.

Als ik kijk naar beton, dan zie ik dat deze erg vatbaar is voor vlekken ... veel natuursteen voor vlekken en krassen .. alleen keramisch lijkt de juiste eigenschappen te hebben. Deze zijn echter maar 2 cm dik. Daarnaast geeft mijn lokale stratenmaker aan dat deze vervelend zijn om te leggen omdat ze vaak scheef/krom zijn en dat ze een diepe zandlaag en een cementlaag nodig hebben.

Wat zijn jullie ervaringen?
 

DubbleEagle

  • #2
Wij hebben bij een lokale handelaar (BE) tegels gekocht voor een paadje waar zeer frequent met kruiwagens ofzo op zal gelopen worden: 4cm dik en met een keramische toplaag, die heel licht oneffen is, waardoor het bij regenweer niet echt glad is. We hebben deze in een laag stabilisé gelegd, maar had evengoed in zand kunnen liggen denk ik...

Voor ons terras hebben we gekozen voor tegels van 1cm dik (vol keramisch), ook met heel lichte oneffen textuur... Ook gekozen in functie van ons dochtertje :-) Deze liggen uiteraard wel in een laag stabilisé, maar zijn niet krom ofzo... (?) De tegels worden machinaal versneden ofzo, waardoor alle tegels exact gelijk zijn. Verder rijkt mijn technische kennis niet :-)

Zowel paadje als terras zijn 60*60 tegels. Lichte kleur voor de warmte, en makkelijk in onderhoud!
 

MarlonB

  • #3
Heb je die met een voeg gelegd?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een voeg zit altijd tussen de tegels. Je kunt alleen de dikte van de voeg kiezen.
 

Poster

  • #5
Kan ook strak tegen elkaar, zonder voeg.
 

DubbleEagle

  • #6
Wij hebben inderdaad met voegen gewerkt. De 4cm dikke cementtegels hebben een voeg van 8mm, de terrastegels hebben een 3mm voegje.

Een cement-gebonden voeg vind ik persoonlijk beter dan 'opvoegen' met wit zand, voor allerhande redenen zoals vuil, onkruid, uitzicht, makkelijker te kuisen,...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik zou ze toch met voeg leggen want zowel in de zomer als in de winter.
Als water tussen de tegels zonder voeg komt kunnen die kapot vriezen.
In de zomer kunnen de tegels geen kant op bij het uitzetten.

Liefst een flexibel voegmiddel gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu