Welke kamrail AAB componenten?

Fabianvdgraaf

  • #1
Beste,

inmiddels 2 nieuwe verdeelkasten van ABB aangeschaft met per kast een doorZichtige deur en 72modulen. Hierin komen alle groepen en de NHC2 domotica. Groepenverdeling gemaakt op verbruikers en zo de fasen verdeeld.

echter kan ik bij ABB niet echt een geschikte kamrail vinden om mijn 2P ALS te verbinden met 4 1P+N automaten. Ook de 4P ALS met de 3P krachtautomaat zie ik niet. Kan ik een ander merk pakken? Zoja welke?

Voor de zonnepanelen overigens gekozen voor de duurdere 40A 300ma. Beter safe.

verdeling wordt 20 groepen verdeelt over 5 ALS 2P met dus 4 automaten. Hoofschakelaar 3 fasen zou ik ook graag via kam verbinden met de 4P overspanningsbeveiliging!

alles is overigens volgens de NEN uitgekozen en wordt bedraad met massief 6mm2
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Welke componenten gebruik je precies? ABB heeft volgens mij veel meer kamrails etc. in het assortiment voor de "brede" automaten (lees: 1P+N automaten van 2 modules / 36mm breed) dan voor de "smalle" automaten (lees: 1P+N automaten van 1 module / 18mm breed).
 

Fabianvdgraaf

  • #3
Ik gebruik de 1P+N atomaten van 1 module. Zag ook dat de aardleks van AAB mistral lijn goedkoper zijn dan de normale lijn. Op de specs lees ik dat ze hetzelfde moeten zijn. Wat zal het prijsverschil dan inhouden, buiten dat de knoppen van de ALS’en blauw ipv zwart zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu