Wel of geen dampwerende folie

Spirelli

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben bezig om een slaapkamer op de begane grond te maken. Dit in ee nbestaande aanbouw. 2 van de muren grenzen aan de tuin. de 3e muur aan de garage. Nu heb ik deze nagisoleerd omdat dit enkelsteens muren zijn. Hier heb ik ook dampwerende folie voor gebruikt. De 4e muur is een afscheidingsmuur tussen de slaapkamer en de berging (waar straks de wasmachine/droger komt te staan). Dit betreft dus simpelweg een enkelsteens binnenmuur die ook nageïsoleerd wordt. Maar moet ik op deze muur nu ook dampwerende folie plaatsen? Dit omdat de berging toch een vochtige ruimt is door de wasmachine/droger. Ik gebruik overigens glaswol isolatie zonder aluminium laag oid.
 

Tiho

  • #2
Hoe koud kan het daar worden? Indien het gewoon een kamer is in de woning lijkt het mij een beetje overbodig.

Bovendien gaat het vochttransport van warm naar koud :wink:
 

Spirelli

  • #3
Het is allemaal op de begane grond in de aanbouw van de woning. De slaapkamer zal gemiddeld 18 graden zijn en de berging ook mits de droger niet aan staat (dan zal het een stuk warmer zijn. Ik had al het idee dat het niet nodig was maar je weet maar nooit. Bedankt voor je reactie.
 

Kavermeer

  • #4
Even een stapje terug voor het begrip: Als de berging net zo warm wordt als de slaapkamer, waarom zou je die muur dan isoleren?
 

Spirelli

  • #5
Omdat dit een slaapkamer op de begane grond betreft voor onze derde kleine die op komst is. De isolatie van die muur is eigenlijk meer bedoeld als geluidsisolatie. De andere muren voor wamte en uiteraard geluid.
 

Kavermeer

  • #6
Als de berging ongeveer even warm is als die slaapkamer, dan zou ik geen folie plaatsen. De reden van de folie is het voorkomen van water in je constructie. Als het temperatuursverschil toch zo klein is dat er geen condensatie optreedt, dan vormt zich dus ook geen water.

Als ik het zo hoor is de kans groter dat er water van de berging richting de slaapkamer trekt. Als die berging onvoldoende is geventileerd, de machines daar aan staan, en het warm (warmer dan in de slaapkamer) en vochtig (relatieve vochtigheid tegen de 100%) wordt, dan kan de vochtige lucht afkoelen bij transport richting de slaapkamer, en condenseert dan. Maar het probleem is dan de ventilatie in de berging, en dat los je natuurlijk niet met een folietje op.
 

Spirelli

  • #7
Dat idee had ik inderdaad ook al maar ik twijfelde een beetje. Vandaar mijn vraag hier. De muur is vandaag geïsoleerd zonder de folie. Ik zal zorgen dat de bijkeuken straks goed geventileerd wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu