Wegvallende water druk.

Fer863

  • #1
Sinds een tijdje heb ik weg vallende waterdruk. Ik zat eerst aan een lekkage te denken dus ik had voordat ik naar m'n werk ging de stand opgeschreven en een foto gemaakt en toen ik thuis kwam weer maar er was niets veranderd kwa stand.


Het gaat als volgt.

Ik draai de kraan in mijn bad kamer bijvoorbeeld open en ik heb geen water druk. Er komt alleen een beetje water uit wat hoger in de leidingen zit. (dus als ik dat beneden doe dan komt er meer uit). Ik kan dan ook de kraan in de douche open zetten en dan komt ook daar niets uit(dus te gelijk 2 kranen open).Dit geld voor warm en koud water te gelijk. Dan komt de waterdruk terug en die is dan ook gewoon als normaal. Als ik dan de kraan dicht doe en na 10 sec weer open doe heb ik weer hetzelfde , geen waterdruk.

Het huis is zelf iets minder dan 10 jaar oud. De hoofdkraan lijkt zover ik kan beoordelen in orde.


Kennen jullie dit probleem en is er iets wat ik kan doen verder eraan? Ik vermoed dat het buiten mijn huis/aansluiting van de leverancier is. Bij de buren is dit probleem niet.

Alvast bedankt voor uw hulp
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Lijkt een probleem met de hoofdkraan of iets anders in de buurt van de watermeter te zijn. Zit er bij de watermeter een aftapkraantje om te kijken of daar wel veel water uit wil komen? Dan kun je uitsluiten of het probleem ergens in de woning zit, of toch helemaal in het begin.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
zo iets heb ik ook mee gemaakt dacht dat toen het heet was dat ze de druk hadden gezakt.
Buren hadden geen last tijd op genomen om emmer ware te vullen bij mij duurde dat veel langer.
Later bleek dat buiten in de grond een buis gescheurd was en dat spoot onder de betonnen werkvloer door en stond water onder de vloer.
Waterleiding bedrijf gebeld en hun hebben een nieuwe toevoer leiding gelegd nu weer hoge druk.
 

Fer863

  • #4
Uit het kraantje bij de watermeter lijkt het ook te zijn maar weet het niet zeker aangezien het een erg klein kraantje is en de druk lijkt even weg te vallen. Heb het ook even geprobeerd met de keuken kraan open gezet en dat er geen water uit kwam en toen ik het kraantje open draaide vloog de druk er gelijk op. In de kruipruimte is alles droog gelukkig. Aangezien daar mijn bier voorraad staat.


Maar snel de leverancier maar eens gaan bellen. Kijken of ze willen komen

Nogmaals bedankt mensen!
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Hmm, af en toe wel druk en af en toe niet afhankelijk van de volgorde van kranen openen als ik het goed lees. Een gebarsten leiding in de voortuin zou altijd een lage druk opleveren. Misschien een terugslagklep bij de watermeter die blijft haken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu