Wc zuigt valse lucht

Dindan

  • #1
Wij bewonen een huis zonder verdieping , het water van onze wc trekt volledig weg sinds enige tijd ..waarbij een gebroebel te horen is . Zou het kunnen dat hij ergens valse lucht zuigt . Buizen zitten niet verstopt , en septische put is ondertussen leeggemaakt . We hebben wel een leiding bijgelegd voor de wasmachine . Zou het daarmee kunnen te maken hebben ??
 

Fiesiekus

  • #2
Gebroebel? Verstropt? Druidt op een gedreeltelijke verstropping?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
:wink: Hoe is de aansluiting van de wasmachine tot stand gekomen?

Het is trouwens voor de werking van een septic tank niet aan te bevelen om een wasmachine op de septic tank te laten lozen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wat zijn de regels over de septictank in België ?
 

Dindan

  • #5
De wasmachine is niet aangeloten op de septische put , maar wel op de tweede put die dan naar de riolering gaat . Maar aangezien er bovenkant in een buis een gat was , hebben we dit met een ander stuk buis overlapt en dichtgeplakt . Zou het echt geen lucht kunne zijn ???
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Ja het is lucht.
Er is een probleem met de beluchting of ontluchting van het riool.
Waar zit de buis die u "dichtgeplakt" hebt?
In stromingsrichting gezien voor of na het toilet?
Maak hem in ieder geval maar weer open waarschijnlijk gaat het dan al een stuk beter, tenzij er ondertussen al een begin van een verstopping heeft opgebouwd.
 

Dindan

  • #7
De buis die overlapt is zit achter de wc . De wc gaat eerst naar septic tank dan naar verliesput en dan naar riolering , het is de buis na de verliesput die we moeten overlappen hebben.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Al geprobeerd om de buis weer open te maken?
Als je het toilet doortrekt wordt er een hoeveelheid water+ verplaatst door het riool. Dat gaat makkelijker als er eenzelfde hoevelheid lucht kan ontsnappen uit het riool.
Daar diende die pijp voor die u heeft dichtgemaakt.Ik denk dat er door het afsluiten van deze buis de doorloop van het riool is verstoord.
Er kan een beginnende verstopping zijn die er voor zorgt dat het toilet helemaal leegtrekt na het spoelen.
 

Dindan

  • #9
Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben , want op die buis die we toegemaakt hebben , stond er een klein buisje dat tegen de muur besvestigd was . :cry: dom van ons dan
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #10
Nou ja dan weet je in ieder geval hoe je het weer in orde kan maken :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu