WC-bril weer vastzetten

Puzzelen

  • #1
Hoi, ik hoop dat er iemand is met advies:

Wcbril zit al eeuwen los. Wcpot is hol, aan de muur bevestigd, en er zitten alleen gaten aan de bovenkant van de pot. Aan de onderzijde is het weliswaar hier en daar hol, maar met mijn hand kom ik niet helemaal bovenin er zit daar van alles (leidingen enzo denk ik).
Nu hoorde ik van het rechterscharnier iets op de grond vallen door dat holle gedeelte, het is een metalen dingetje (sorry geen idee hoe zo'n ding heet, klemmetje?).
Rechts gelukt om de schroef los te halen met de moer er nog aan, ik vermoed dat dat metalen dingetje/klemmetje er omheen zat maar ik weet niet hoe ik het weer vast kan monteren en ook niet hoe ik klem(?) en moer door het gaatje aan de bovenkant erin moet frutselen.
Doordat rechts loskwam, kon ik links ook enigszins losschroeven maar ik heb het er niet uitgehaald - ik zou niet weten hoe dat moet want daar lijkt ook z'on metalen klemmetje te zitten voorzover ik dat kan zien in dat gaatje bovenaan.

Die bril is echt vreselijk slecht gemonteerd in dit huurhuis (nieuwbouw), bril zat te ver naar achteren en altijd los, dus ik hoopte beide problemen in 1x op te lossen: bril ietsjes naar voren monteren en goed vastzetten...... Leek zo simpel.
Weet er iemand raad?

Ik zal zo wat foto's plaatsen als dat het verhaal duidelijker maakt. Rechter scharnier is los. Linker scharnier zit er nog in.

rechter scharnier.jpg linker scharnier.jpg
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Naamloos.jpg

Zo moet ie er op en dan de 1 omhoog klappen dan door het gat dan zo wiebelen dat ie in beginstand valt dan kan je hem om hoog trekken in zijn geheel zodat het haakje 1 onder de pot rand komt en dan kan je schroef vast draaien.

Er zijn ook pluggen die met vast trekt en daar kan dan de bout in van je wc bril.
1685979626598.png


1685979295541.png 1685979696316.png
 
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: Puzzelen

Puzzelen

  • #3
Helemaal top, daarmee is het gelukt, dankjewel Henk253 !
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
:prima::super:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu