Watertoevoerslang doet zijn werk niet

Shetisec

  • #1
Beste klussers,

Na het succesvol vervangen van de menuknop ben ik tot een vervelende constatatie gekomen bij het aansluiten van mijn wasmachine. Telkens ik de watertoevoerslang aansluit en de kraan openzet stroomt het water er langs alle kanten uit (daar waar hij aan de kraan aangesloten zit). Het is een slang met een waterstop (of waterslot, geen idee wat het verschil is) dus weet ik niet of ik iets verkeerd doe bij het aansluiten. Het lijkt mij een simpele schroefaansluiting. Het overstromen van het water lijkt in de eerste plaats net onder de schroefdop plaats te vinden, dus het water lijkt wel even door te stromen. Heeft er iemand dit reeds eerder meegemaakt?

Ik heb voor het gemak een foto van de watertoevoerslang bijgevoegd.

Alvast bedankt voor de reacties!

Ruben

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Rubbertje vergeten?
 

Shetisec

  • #3
Welk rubbertje bedoel je? Het lijkt me namelijk dat hier nooit een rubbertje heeft opgezeten, of zit hier standaard een rubbertje op?

Ruben
 

InstallateurRdam

  • #4
Hier zit standaard een 3/4 rubber ringetje op zonder deze zal je aansluiting altijd blijven lekken.
Rubber ringetje 3\4 te verkrijgen bij elke doe het zelf zaak.

Gr Robin
 

Shetisec

  • #5
Ok, dan zal dit verloren geraakt zijn bij de verhuis. Bedankt voor het snelle antwoord! Geweldig forum dit, zo leer ik telkens weer bij :)
 

InstallateurRdam

  • #6
Graag gedaan
 

Shetisec

  • #7
Vandaag om rubberen ringetjes gegaan en gezien dat dit soort ringetje er wel in zit. Wat kan er nog voor zorgen dat dit gebeurt met mijn toevoerslang? Het lijkt wel alsof hij geen water doorlaat en daarom overloopt... Moet ik dan de hele slang vervangen? Zoja, kan ik beter eentje met of zonder waterslot kopen (die met zijn namelijk een pak duurder dan die zonder).

Sorry voor de hele boterham!

Ruben
 

Henk E

  • #8
Kun je op de foto aantonen waar het exact lekt?
 

Shetisec

  • #9
Het is ondertussen opgelost, blijkbaar moest er een tweede rubbertje bovenop. Nadat ik dit gedaan heb ging alles zoals het hoort. Ik heb wel een tweede vraag, de vorige huurders hebben een systeempje boven de sifon geïnstalleerd voor hun afvoer, maar onze afvoerbuis past hier niet in. Is dit te omzeilen?

Ruben
 

Henk E

  • #10
Je raad het al, heb je daar ook een foto van (div. posities)
 

Shetisec

  • #11
Ja hoor, zo ziet het eruit.

Voorlopig zit onze afvoerbuis er wel in, maar het is maar een kleine 10 cm. Ik heb het er zowat ingedraaid, maar verder naar omlaag krijg ik het niet. Het zit wel stevig vast (kan het er niet onmiddellijk uittrekken), maar ik vind dat toch niet veilig. Kan ik dit eventueel verstevigen, of een tussenstuk plaatsen waardoor de buis er verder in kan? (De buis is net iets te breed om er gemakkelijk in en uit te gaan).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu