Waterslagdemper (harde klap in waterleiding)

A

Anonymous

Gast
  • #1
Bij de wc heb ik waterslag. Nadat de stortbak is volgelopen volgt een harde klap. Door het kraantje zo goed als dicht te draaien, klapt die niet meer. Maar nou duurt het een uur voor de stortbak vol is.

Nu heb ik een waterslagdemper gekocht (tip van internet). Waar kan ik die in de wc het beste plaatsen? De leiding (12 mm) komt uit de vloer. Na 20 cm maakt die een bocht van 90 graden, na 40 cm buigt die naar boven (achter de wc), waar na 3 cm een kraantje zit. Van uit het kraantje wordt de leiding smaller en verdwijnt na 15 cm de stortbak in. Ik heb een t-stukje gekocht voor 12 mm.

Wie helpt mij (doe dit allemaal voor het eerst)?

Alvast dank!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Het maakt niet zoveel uit wáár je 'm plaatst. Waterslag is een drukgolf na het plotseling afsluiten van een waterleiding. Die drukgolf gaat door de leiding en zoekt z'n weg wel. Zodra de drukgolf de demper bereikt wordt deze vereffend. Check voor de zekerheid de beugeling van alle leidingen. Vaak is dit de reden!

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb een waterslagdemper bij de praxis gekocht en geplaatst bij de wasmachine. Maar als de vaatwasser draait hoor ik nog "klappen" moet ik, (het lijkt een ontluchtingskraantje) ontluchten?

B.v.d. voor uw hulp jan krans
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik heb de waterslagdemper vlak na de watermeter geplaatst (in de meterkast) en dit heeft bij ons alle "klappen"doen verdwijnen. Bij mijn ouders hebben we een waterdruk regelaar moeten plaatsen (ook bij de watermeter) omdat de waterdruk soms heel hoog is, en daardoor ook klappen en zelfs lekkages ontstonden. De leidingen moeten wel overal goed vats zitten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Moet ik, (het lijkt een ontluchtingskraantje) ontluchten?
Zeker niet, als je via het "autobandventieltje" gaat ontluchten dan werkt de waterslagdemper niet meer. Het ventiel is er alleen maar voor bedoeld om de demper te vullen met stikstof. Afblijven dus...[/quote]
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu