Waterniveau wasmachine Bosch Logi xx8

Zoeendjen

  • #1
Mijn wasmachine (Bosch Logi xx8) FD8702 wast de laatste tijd slecht naar mijn idee en er blijven vaak waspoederresten in de was achter. Ik heb even de machine aangezet zonder was om te kijken hoeveel water er in de trommel komt te staan omdat ik, met was erin, het idee had dat dit erg weinig was. Er staat zo'n 4,5 cm water in de trommel. Het staat een behoorlijk stuk onder het deurtje. Voor mijn gevoel erg weinig water. Klopt mijn idee en mankeert er iets aan de machine of kan er een andere oorzaak zijn voor het slecht wassen.

Groet,
Rob
 

HarryO

  • #2
Ik weet niet hoeveel water er in de machine moet staan zonder wasgoed. Dit omdat deze machine het water nivo zelf bepaald aan de hand van het wasgoed. Als er waspoeder in je wasgoed achter blijft is de machine niet warm genoeg geworden of je gebruikt te veel zeeppoeder.
Laat de machine eens een was van 95 graden doen zonder wasgoed en zeep. De deur zal nu goed heet moeten aanvoelen. Als er schuim op het water komt te staan zitten er dus nog veel zeep resten in de machine, laat hem dan nog eens de 95 graden was doen.

PS: het type nummer is WAS met een aantal cijfers, kun je het volledige type nummer nog vermelden, mogelijk kan ik dan iets meer voor je uitzoeken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Is de afvoer zeef wel schoon
 

Co de Witgoedman

  • #4
Ik ben geheel eens met opmerking van Harry, de huidige generatie machines gebruikt weinig water.
Goed schoonwassen wordt bepaald door de dosering van het zeep en ook door de machine regelmatig kookwassen te laten doen.
 

Zoeendjen

  • #5
Bedankt voor de antwoorden. Ga deze zaken even na. Maar wat ook opvalt is dat er soms nog droge plekken in de was zitten. Zojuist een wolwas gedraaid en laten centrifugeren op 800 toeren. Na afloop voelt de was erg droog aan en als je het uitvouwt zitten er ook kleine droge plekjes in. Het nummer van de machine is: WAS 28440NL FD8702 200317.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Maakt de machine wel wasbewegingen???
 

Zoeendjen

  • #7
Ja hoor. Alles lijkt normaal te verlopen.
 

Regenboog09

  • #8
Als de machine water inneemt en gaat wassen, neemt ie dan nog een keer of twee opnieuw water in (bij volgeladen trommel)? Zoniet, dan zou de niveauregeling (pressostat) deels verstopt kunnen zijn, waardoor deze het waterniveau niet goed controleert. Het slangetje naar de niveauregeling even losnemen en flink doorblazen helpt soms.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu