Waterleidingen aanpassen ivm renovatie badkamer

Den brikoleur

  • #1
Ik ga weldra mijn badkamer renoveren en kan wel wat technische raad gebruiken.
ik heb in huidige vorm 3 koud waterleidingen en 2 warm water, alsook 3 aflopen (sifon), 1 afloop+warm en koud waterkranen voor douche, 1 koud waterkraan en afloop voor wasmachine, en Afloop + warm en koud waterkranen van wastafel. De wastafel word vervangen door meubel met spiegel, wastafel inbouw met mengkraan, douche wordt inloopdouche van gemaakt, en op wasmachineplaats komt een hoekbad, wasmachine wort richting wastafelmeubel verschoven, nu hoe leg ik het beste de waterleidingen, welk soort en dikte, waar aftakken ? T is veel, kweet het maar graag hulp of raad
 

Fiesiekus

  • #2
Een tekening met de diverse componenten geeft meer duidelijkheid over uw wensen! Gaat de vloer eruit? Wanden schoongebikt? Waarmee maakt u warm water? Waterdampafzuiging? Verlichting?
 

Den brikoleur

  • #3
Heb gn scanner om tekening up te loaden.

kprobeer het zo dan maar uit te leggen.
Warm water gaat via gemeenschappelijk toestel, dat verwarmd wordt met mazout, net als de verwarming. De vloer wordt niet uitgebroken, twijfel nog welk soort vloerbedekking ik ga leggen, waarschijnlijk kurk. Muren woren niet afgebikt, maar opnieuw geverfd, de elektrische installatie wordt gerenoveerd, en aangepast volgens wettelijke bepalingen dwz, 2 waterdichte stopcontacten voor aansluiting was en droogmachines, leiding trekken naar 2 inbouwcontacten aan meubel, en elektriciteitsleiding leggen voor plafondverlichting, en voor lichtbak boven wasbak. Plafond wordt verlaagd en voorzien van laagspannings hallogeenspots.Ook waterdampafzuiging wordt voorzien, 1 boven doucheplaats en 1 boven was en droogkast (afvoer is aanwezig via kanaal. Ook het verwarmingselement wordt verwijderd en niet vervangen. Een hele boterham, maar mss heb je hier voldoende mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu