Waterleiding wastafel

Greta

  • #1
Ik wil de oude wastafel uit mijn slaapkamer verwijderen en er niets meer voor in de plaats hebben. Ik kan de bak er wel afhalen, maar hoe doe ik het vervolgens met de waterleiding?

Alvast dank.

Greta
 

Fiesiekus

  • #2
Zover mogelijk bij het begin (dus 't punt van de de aftakking van de leiding) loshalen en daar afdoppen. Dit i.v.m. legionella gevaar e.d.
 

Greta

  • #3
Dank je!

Dat zal het punt zijn waarop de leiding uit de muur (vanuit de badkamer) komt dan. En ik kan gewoon bij de doe het zelf zaak een dop kopen of zo? De rest van het water blijft gewoon in dat stukje leiding? (ben een leek op dit gebied sorry).

Greta
 

Fiesiekus

  • #4
Dat is juist het probleem: vermeden moet worden dat er lange stukken met stilstaand water in uw systeem ontstaan. Als de leiding van de andere zijde van de kamer uit uw badderkamer komen, zullen de leidingen maar kort zijn en kunt u gelijk afdoppen met eindknel-koppelingen bijvoorbeeld.

Die eindknel-koppelingen zijn bij DHZ-zaken te verkrijgen; let op de goede diameter. En u heeft gereedschap om e.e.a. te demonteren en de doppen te monteren?

Als de watertemperatuur niet boven de 25C komt, is het legionella-gevaar "beperkt". Is/was het een warm- of een koudwaterleiding?
 

Greta

  • #5
Het was warm én koudwaterleiding. Maar ik begrijp al dat het niet zo maar eenvoudig af te sluiten is door mijzelf. Heb inderdaad denk ik niet het juiste materiaal dan.
Greta
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu