Waterleiding verbindingen

Nicozw.

  • #1
Hallo,

Wie kan mij de juiste manier vertellen over de manier waarop verbindingen in waterleidingen moeten worden gemonteerd.

In mijn huis zijn de waterleidingen in de muur weggewerkt. Op de leiding die in de muur zit is een verloopstuk (met aan 2 kanten schroefdraad, in en uitwendig)gezet waarmee er een overgang naar een grotere wartelmaat is ontstaan waarop de douchekraan is gemonteerd. Deze overgang is geen knel- of soldeerverbinding.

Nu is mij verteld dat je het schroefdraad van de wartels met hennep maar ook met gastape kunt omwikkelen. In mijn geval zit er niks op het schroefdraad. Is dit juist of moet er wel iets omheen ter afdichting? Wie geeft me raad?
 

Gerrit

  • #2
Er moet altijd iets omheen, anders gaat het lekken. Het beste is hennep, maar wordt bij mijn weten in vrij grote bundels verkocht en bovendien heb je dan ook nog fitterskit nodig. Neem dus wat teflontape, ruw de nieuwe schroefdraad wat op met b.v. en tang en omwikkel het geheel met een paar lagen tape.

Succes
 

Nicozw.

  • #3
Bedank voor de tip.

Teflontape is dat hetzelfde als witte gastape????
 

Gerrit

  • #4
Ja, dat is het.
 

Nicozw.

  • #5
Bedank voor de bevestigingen.

Ik vermoedde al zoiets, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de aannemer die dit heeft aangelegd nu failliet is haha, die heeft de wartels nml. niet afgedicht.

Bedankt en een prettig weekend
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu