Waterinname vaatwasser duurt te lang

Fokke Nauta

  • #1
Hallo allen,
We hebben een inbouwvaatwasser van 20 jaar oud, een Bosch SMI 3506. Heeft het altijd goed gedaan. Na de vakantie, waarin we de waterkraan naar de vaatwasser hebben afgesloten, duurt het heel lang voordat hij gaat werken. We hebben de indruk dat de watertoevoer wat gestremd is. Het is vaak heel lang wachten totdat hij wat gaat doen. De waterkraan zelf is OK, het filter aan de ingang van het kastje (aquaslot?) is prima, er zit niets in. We wonen hier niet zo lang meer dus vinden het zonde om een nieuwe vaatwasser te kopen. Wat kan ik er zelf aan doen? Aquaslot vervangen? Wat doet dat ding eigenlijk? Er loopt vandaar ook een slang naar de waterafvoer van de gootsteen.
Alvast bedankt voor eventuele antwoorden.
Fokke
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat voor soort of hoe oud is de kraan die hebt afgesloten. Er bestaan types waar het leertje kan blijven hangen en dan komt er minder water door de kraan.
 

Fokke Nauta

  • #3
Een gewone kraan. Gaat gewoon open. Heb dat doosje (aquaslot?) losgekoppeld en er een bak onder geplaatst. Er stroomt genoeg water uit, geen probleem. Volgens de voorschriften zou er in 30 seconden minstens 4 liter water uit de kraan moeten stromen, maar ik heb de kraan eerder dicht gedraait omdat de bak vol was. Het ligt dus echt niet aan de kraan.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Aquaslot is voor het openen en sluiten van de waterinlaat.
Kijk of deze te openen is en test de uitgang met een emmer water eronder, daar moet genoeg water uit komen.
 

Fokke Nauta

  • #5
Hoe kan ik de uitgang testen? Er zit een slang aan die naar de vaatwasser gaat. Kan ik die er af halen? Er zit ook een slang aan die naar de afvoer gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu