Waterdichte kering tussen betonplaat en hsb

Schjenkie

  • #1
Hallo allemaal,

Via dit forum al een hoop inspiratie opgedaan maar helaas nog niet de concrete oplossing voor mijn probleem gevonden. Afgelopen weken heb ik een betonplaat gestort waar een schuurtje op moet komen. Het straatwerk is inmiddels aangelegd, alleen is dit gelijk aan / iets hoger dan de betonplaat gedaan. Hierdoor loop ik vast met hoe ik de waterkering voor mijn schuur wil oplossen.

Mijn originele idee was de betonplaat hoger hebben dan het straatwerk, zodat ik mijn houtskelet als onderstaand geplaatst kon worden.
1686770389685.png


Dit gaat dus nu helaas niet meer. Mijn tweede idee was het plaatsen van een hardhouten balk (geel) met een loodflap (rood) op de betonplaat (paars). Echter krijg ik de loodflap niet overal tussen het straatwerk (groen) en de betonplaat.. Deze optie lukt dus helaas niet.
1686770764142.png


Mijn laatste idee is om de hardhouten balk te vervangen met 4/5 lagen metselwerk/ of een betonblok en in plaats van de loodflap het metselwerk en een stukje van de betonplaat in te smeren met liquid rubber.. Echter roept dit mij bij wel de onderstaande vragen op. Kunnen jullie mij hier verder mee helpen?

1. Zouden jullie 4/5 lagen metselstenen gebruiken of betonblokken?
2. Hoe bevestig ik mijn vuren regelwerk (45*95) straks op de gemetselde muur/betonblokken? Met constructiepluggen en/of draadeinden?
3. Moet er nog een folie o.i.d. tussen de betonblokken/ metselstenen en het hout?
4.Ik zie in alle stenen details dat ze in een inkeping liggen zoals onderstaand. Kan het kwaad dat ik de stenen direct op de plaat metsel zonder deze inkeping?

1686770980429.png


Alvast bedankt! 1686770690166.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je hebt het jezelf wel moeilijk gemaakt... Want de bovenkant van de vloer ligt nu permanent lager dan de bestrating.

Optie met de loodflap (maar dan op een rij stenen ipv op hout) en dan voor het HSB omhoog lijkt mij nog het beste. Gewoon een randje straatstenen eruit halen en later terugplaatsen.

De HSB plaats je dan op de stenen. Verankeren dmv draadeinden tot in het beton (hopelijk met vorstrand)
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Schjenkie

Schjenkie

  • #3
Ha Walker,

Dank voor jouw reactie. Klopt, tot die conclusie kwam ik ook haha..

Begrijp ik jou zo goed; de loodflap leg ik terug over de 4/5 bakstenen, daar over steekt de hsb met gevelbekleding iets uit? Zoals hieronder weergeven (excuses voor de slechte tekenskills).
1686774680655.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu