Water ophoping achter rozet

bkbartje

  • #1
Ik heb voor de eerste keer van mijn leven een thermostaat kraan vervangen en naar veel gedoe is het me dan toch gelukt.

Ik had de rozetten niet terug geplaatst om er zeker van te zijn dat er geen water door sijpelt. Na een week heb ik de kraan er weer afgeschroeft, de rozetten aan gedraait en de kraan weer terug geplaatst.

In eerste instantie drupte er een beetje water tussen de kraan en de rozetten door. Ik heb de moeren een extra slag gegeven en nu loopt er geen water meer tussendoor. Er loopt ook geen water tussen de rozetten en de muur door.

Maar nu vroeg ik mij af. Hoe weet ik nou zeker dat er nu geen water op hoopt achter te rozetten. De rozetten zitten redelijk strak tegen de muur.
In eerste instatie dacht ik er aan om een klein gaatje in de onderkant te boren en als dat lekt is het niet goed,

Maar ik neem aan dat er slimmere manieren zijn. Ik heb namelijk nog nooit iemand zo'n gaatje zien maken.

Ik weet zeker dat de connectie tussen de muur en de s bocht dicht zit. Het gaat om de connectie tussen de sbocht en de kraan.

heeft iemand tips voor mij? ik wil namelijk zeker weten dat alles dicht zit.

Alvast bedankt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gewoon rondom de S-koppelingen afkitten want bij douchen komt er water achter de rozetten, en als dat af gekit is dan zakt het water gewoon onder uit en heb je geen lekkage in de muur.
En heb je ook weer nieuwe fiberringen geplaatst?
 

bkbartje

  • #3
goeie tip, daar ga ik mee aan de slag,
Ik heb rubber ringen geplaatst in plaats van fiberringen. Ik weet niet zo goed wanneer welke te gebruiken, maar tijdens het plaatsen ben ik een keer geswitched en de rubber ringen leken beter af te dichten
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Vaak is zo als je oude S-koppelingen laat zitten dat hier een deukje of kras of oude pakking materiaal op blijft zitten.
Een fiberring kan je vaster aandraaien, maar als deze vochtig word dan zet ie nog iets uit en sluit alles goed af.
Soms kan het wezen bij vast draaien moer dat de s-koppeling iets verdraaid, vaak stoppen de mensen met vaster te zetten.
Beste is gewoon bij een nieuwe kraan alles te vervangen dus de s-koppelingen ook.
En deze goed vast en waterpas zetten.
 

bkbartje

  • #5
De S koppeling was afgebroken dus deze moest ik wel vervangen. Hier had ik redelijk was issues mee, maar uiteindelijk was het toen gelukt.

Nu heb ik alles dicht gekit en voor de zekerheid ook wat teflon gedaan tussen de s koppeling en de kraan, volgens mij is dit niet nodig, maar het zit er tussen.

Daarna werd ik overmoedig en heb meteen de thermostaat kraan bij het bad vervangen. hier heb ik de s koppeling laten zitten omdat deze niet was afgebroken. wel alles goed dicht gekit dus alles lijkt nu goed.

Ik lees je bericht nu pas anders had ik daar de s koppeling ook vervangen. Maar bedankt, alles zit nu waterdicht vast en ik wil er eigenlijk niet meer aankomen omdat ik bang ben weer uren bezig te zijn om alles goed dicht te krijgen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Nooit geen teflon tussen s-koppelingen en wartel kraan doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu