Wasmachine Zanussi FLS - 1083 lekt water uit doseerbak

EvelineBr

  • #1
Hallo,
Mijn wasmachine Zanussi FLS - 1083 lekt flinke hoeveelheden water uit de doseerbak. Hij start normaal met het vullen van water, maar zodra hij gaat centrifugeren lekt 'ie grote hoeveelheden water uit het wasmiddel-doseerbakje.
Daarnaast heb ik een getande ring gevonden onder de wasmachine, en nog iets wat lijkt op een simpel pootje.

Vanwege die getande ring heb ik eea op dit forum uitgezocht, en mogelijk is er dus iets aan de hand met de tachospoel, maar ik kom er nog niet uit wat ik moet doen.
Ik heb de wasmachine wel schuin gezet en er lijkt een spoel los te zitten. Er bungelt een rond iets aan twee witte draadjes. (Ik heb foto's van zowel deze spoel als de ring, maar het lukt me niet om ze te uploaden!)

Maar ik weet niet wat ik nu moet doen.

Wie kan mij helpen: wat is er precies mis met mijn machine en hoe kan ik 'm zelf (goedkoop laten) maken?

Alvast ontzettend bedankt!!
 

EvelineBr

  • #2
Inmiddels is het me wel gelukt om foto's te uploaden.

De foto van de getande ring + het soort pootje:


En van wat ik zie als ik de wasmachine schuin op z'n achterpoten zet:


Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De tachospoel ligt los, de machine begint direct met hoge toeren te centrifugeren terwijl het wasgoed nog erg nat is, het water wordt zo hard rond geslingerd dat het uit de spoelbak komt.
Zet de spoel weer in de achterkant van de motor en plaats de ring er achter, de ring kan er op 1 manier in, namelijk met de schuine tanden naar u toe.
Knijp de tanden met een tang heel iets plat, de ring zit er dan strakker in en valt er niet meer uit.
 

EvelineBr

  • #4
Hoi Jan, bedankt voor je reactie! Je bedoelt dus dat ik eerst de ring moet plaatsen en dan het loshangende spoeltje terug in de motor moet zetten, of andersom? Moet ik nog iets met het soort 'pootje'? Die lijkt namelijk ook in de motor gedraaid te kunnen worden..
Alvast bedankt!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Eerst de spoel en dan de klemring.
 

EvelineBr

  • #6
Hallo,
Bedankt voor alle hulp! Ik heb het spoeltje er weer in gezet, met de ring daarvoor en dat helpt veel. De machine spuugt geen water meer uit de doseerbak. Maar de wasmachine lijkt het nog niet helemaal goed te doen...

Hij voert het wasprogramma in principe wel uit, maar maakt na het vullen van water korte en krachtige touren (de wasmachine springt zelfs naar voren..het doseerbakje gaat soms zelf een beetje open..) afgewisseld door enkele secondes niets. Daarnaast komt er een kleine hoeveelheid water van onder de wasmachine vandaan.. Later in het wasprogramma, bij het afpompen en centrifuge doet 'ie het wat rustiger aan (lijkt het dan normaal te doen). Wat kan dit betekenen?

Ik heb voor de zekerheid nogmaals onder de wasmachine gekeken en het spoeltje en de ring zitten er nog gewoon in. Het spoeltje heeft wel een heel klein beetje speling (omdat ik de ring niet strakker kon zetten tegen het spoeltje): is dat misschien een oorzaak?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Controleer de schokdempers, die moeten stroef gaan anders deze vervangen.
Kijk ook of de machine wel waterpas en stabiel staat.

Het schudden aan het begin komt doordat de machine de was gaat verdelen in de trommel maar dat duurt maar even.
 

Kees kit

  • #8
Eerst moet het "" pootje "" erin , dit is een permanente magneet, daar zit een stuk plastic schroefdraad aan dit draai je in de motor , beetje kit aan de spoed doen , dan blijft hij op zijn plek zitten .
dan de spoel op zijn plek zetten , daarna de klemring vastklemmen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu