Wasmachine Nordland W677: trommel draait niet.

Peter J.

  • #1
Beste klussers,

Tot mijn grote schrik kwam ik er eergisteren achter dat mijn wasmachine het niet meer doet. Het betreft een Nordland W 677 van ongeveer 12 jaar oud. Hij spoelt en pompt, het water komt op temperatuur, maar de trommel draait niet meer.

De achterkant heb ik eraf geschroefd. De aandrijfriem is goed op spanning en zo op het eerste gezicht zitten alle stekkertjes op hun plaats.

Wat zou het probleem kunnen zijn?

Zou het eventueel de moeite lonen om hem te laten repareren? Een vrijblijvend onderzoek kost in ieder geval € 46,50. Of zegt u: Het apparaat is (economisch) afgeschreven en je kunt beter een nieuwe kopen. Hij kostte destijds iets van 800 gulden, dus ik ben in ieder geval uitermate tevreden over de geleverde prestaties van het apparaat.

Ik ben niet zo technisch aangelegd, dus graag een zo simpel mogelijke uitleg.
Bij voorbaat dank voor uw uitleg. Indien dit probleem reeds in een ander topic wordt beantwoord dan bied ik u mijn excuses aan en zie ik graag een linkje naar dat topic.
 

Witgoedmonteur

  • #2
Rechtsboven in, onder het bovenblad zitten 2 condensatoren, 1 direct aan de voeding met 5 draden erop (Ontstoorcondensator) en 1 met 2 draden voor de motor.
Vermoedelijk is de motorcondensator defect gegaan.
Het is een 16 microfahradcondensator en deze dingen kosten tussen de 10 en 15 euro. Zijn vrij leverbaar bij uw onderdelendealer. Allicht het proberen waard. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu