Wasmachine kast bouwen...wasmachine rilt weg op verhoger

yamakashi

  • #1
Hallo iedereen, ik heb wat hulp/advies nodig wst te doen in deze situatie.
Oke ik heb een wasmachine gekocht. Deze kan ik alleen in de badkamer plaatsen, enig plek met afvoer en kraan voor aansluiten. Ik heb een tegelvloer in badkamer.mijn vorige wasmachine zat ook daar maar is gaan roesten door waterspatten. Ok deze was een tweedehandse wasmachine dus niet echt druk om gemaakt. Maar nu heb ik een nieuwe dus wil geen roest issue meer hebben. Als oplossing heb ik nu een verhoger gekocht bij lidl en wasmachine op geplastst maar, deze zit helaas niet op zijn plek bij centrifugeren,wasmachine loopt weg van zijn plek en verhoger is niet zo stevig en zwaar en trilt helemaal als de toeren omhoog gaan. Vraag is wat kan ik als oplossing hierop verzinnen.verstevigen van de verhoger met blokken van 9 x9cm aan de poten weet ik niet of het gaat helpen. Ik zat ook te denken om een kast te bouwen maar heb wat advies nodig hoe te beginnen. Ik voeg hier ook wat fotos toe van de huidige situatie. Kan iemand mij hierbij wat advies geven wat ik kan doen. Alvast bedankt. Vr gr danny

20221022_133744.jpg 20221022_133735.jpg 20221022_133729.jpg 20221022_133723.jpg 20221022_133717.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Om te beginnen: Zorg dat de wasmachine perfect waterpas staat. Een beetje scheefstand zorgt ervoor dat deze gaat "dansen".
 

yamakashi

  • #3
Ik heb deze waterpas gezet. De verhoger poten bewegen echt mee. Daarom dacht ik om een kast omheen te bouwen en deze te verstebigen zodat de wasmachine niet meer weg kan lopen tijdens centrifugeren.
 

Ijssel87

  • #4
Deze verhogers zijn echt troep. Ik heb dit ook geprobeerd van die geel/rode bouwmarkt, even aan gekeken en de machine er weer heel snel vanaf gehaald. Zonde van het geld maar ik had hier geen vertrouwen in, en ik ben niet snel bang. Toen besloten zelf een verhoger te maken voor de wasmachine en droger. Die is sterk genoeg om een feestje op te geven. Een beetje handigheid met hout en gereedschap is wel een vereiste, daar hangt wel het 1 en ander vanaf.
 
  • Like
Waarderingen: yamakashi

yamakashi

  • #5
Ijssel bedankt voor je reactie. Klopt ik kom nu pas achter dat het troep is. Ok nu een vraagje, ik ben best handig.heb alleen wat advies nodig want zat te denken om een verhoging zelf te maken,welke formaat hout adviseer jij?ik bedoel afmeting balk, en moet deze op de vloer ook vastgemaakt te worden, wordt beetje moeilijk bij mij want weet niet waar leidingen in vloer lopen, ik ga zoals op foto 2 te zien is aan de muurzijde dus aan de rechterkant van de wasmachine tegen de muur aanzetten. En omheen ga ik dan een ombouwkast bouwen om de wasmachine heen.hen ook de antislip mat gezien,is het handig om deze te gebruiken en hoe de wasmachine te klemmen op de zelfbouw verhoger dat het niet kan bewegen. Ik kan ook wat fotos sturen met de sotuatie en muur van mijn badkamer als je dat wilt.
 

Ijssel87

  • #6
Gebruik je 2x2 tjes dat is al sterk zat. Goed opletten dat je verbindingen onderling ook sterk genoeg worden. En iets van watervast hout gebruiken maar ook goed in de verf zetten. Anders is je werk straks voor niks geweest ivm vocht. En aan de vloer hoeft niet, paar beugels aan de muur is voldoende, maar daar heb je ook leidingen lopen dus je moet dat wel goed weten voor je ergens een steenboor doorheen jaagt.
 

yamakashi

  • #7
Ijssel bedankt,ik denk dat ik eruit ben. Heb wat voorbeelden op youtube kunnen vinden. Zie link,
Ik ga het op afmeting van wasmachine maken maar 1 vraag, alsdeze frame zeg maar op zijn plek zit en wasmachine erop is, gaat deze nog lopen,ik denk van wel maar kan ik dan deze frame met behulp van beigels aan de muur vastzetten? Ik ga bij de bovenplaat wel zodanig naken dat de wasmachine geen kans heeft af te glijden bij centrifugeren. En om de wasmachine komt vervolgens een ombpuwkast van multiplex omheen dan is het mooi afgeloten aan de boven en zijkant. En de afvoer zal ook in kast uitkomen. Vraagje heb je misschien een foto die jij gebouwd heb voor je wasmachine. Als het nietm mogelijk is geen probleem dan. Ik ben aardig goed geholpen met info. Thanks alvast.
 

Ijssel87

  • #8
Ja met een paar beugels vastzetten aan de muur zou het mooiste zijn. Ja ik heb wel een foto, maar die heb ik wel met oversized (gratis) houten 2x3tjes gemaakt.

Foto is nog in aanbouw, de rand die schuin ligt heb ik geschroefd en kan er dus af zodat die zware machines niet over een rand getild hoeven worden. Zorg er wel voor dat je stekkers en kranen en dergelijke makkelijk bereikbaar blijven. Deze zitten bij mij aan de zijkant en zijn toegankelijk via het kastje onder de spoelbak. Het blad is "zwevend" gemaakt zodat de machines ruimte hebben om te bewegen en te ventileren.

20220312_181237~2.jpg 20220525_050740~2.jpg
 

yamakashi

  • #9
Ijssel hartstikke bedankt man voor de moeite om fotos te sturen ik waardeer het echt van je. Ja ik ga het zodanig maken dat de kraan afvoer en achterkant makkelijk te benaderen 8s. Bovendien gaat de voorkant ook open zijn zonder deuren, net zoals bij jou. Voor de lucht afvoer van de warmte.ik ga snel beginnen ermee.was beetje teleurgesteld geraakt in de verhoger.had bij lidl gekocht maar gelukkig mag het retour, dus heb ik ieder geval de kosten van terug :) daarmee kan ik dus hput aanschaffen wat nodig is.:) ow ja je hebt de wasbak mooi gefixt naast de machines. Goed de ruimte benut :) dankje voor je moeite alvast. Als het klaar is zal ik fotos sturen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu