Wasmachine deurmanchet

Stenneken

  • #1
Van mijn Indesit wasmachine W143 X is de deurmanchetkapot.
Heb al een nieuwe manchet kunnen krijgen maar geen idee hoe die er in moet.
Wie legt mij dit uit.
 

Wittenico

  • #2
Het manchet zit vast op het voorfront en op de kuip. Op het voorfront zit een draad met een veertje die je er zo af kunt wippen. Daarna haal je de manchet los van het front en druk je hem naar binnen.

Nu kun je ook bij de kuip. Hier zit een dikkere veer of een dikke draad met 2 haken om de manchet heen. Beide kun je zo met een schroevendraaier er af wippen. Heb je dat gedaan dan kun je de manchet er uit trekken.

Vergelijk beide manchetten goed met elkaar. Deze zijn in de loop gemodificeerd en de nieuwe kan groter of kleiner zijn. In beide gevallen zal deze niet goed passen.
Om hem weer op nieuw te monteren kun je het beste de wasmachine schuin achterover zetten. Daardoor gaat de kuip achteruit en heb je iiets meer werkruimte voor je handen.

Monteer eerst het manchet op de kuip. Gaat dit moeilijk stop hem dan eerst even in een emmer met warm water. Dan word ie iets soepeler.
Zit de manchet over de kuiprand dan kan de veer over de manchet rand heen. Heb je een dikke veer dan kan je hem er aardig makkelijk er over heen krijgen. Vraag eventueel iemand om je een handje te helpen, want je komt namelijk net 1 hand te kort.

Heb je een dikke draad met 2 haken dan kun je het beste een haakse punttang gebruiken. Beide haken moeten precies weer in elkaar en vergt nogal wat kracht, gepriegel en veeeeeeel geduld :cry: .
Zit deze er uit eindelijk op dan zet je de manchet weer op het front en druk je de dunne draad er weer over heen.

Succes en spaar eerst veel geduld want dat heb je bij dit klusje vaak wel nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu