Wasmachine Ariston Hotpoint lawaai bij centrifugeren

Lies63

  • #1
Mijn hotpoint ariston wasmachine, bijna 3 jaar oud (model ARXL145) maakt bij het centrifugeren verschrikkelijk veel lawaai en blijft niet op zijn plaats staan. Ik moet hem stopzetten anders wandelt hij naar buiten... Centrifugeren sla ik over, na de laatste spoelbeurt stop ik de natte was in een kleine centrifuge, een erfstuk van mijn moeder. Heb nu de indruk dat zeepresten in het linnen achterblijven omdat na elke spoelbeurt alleen water wordt weggepompt en het centrifugeren achterwege blijft...?
Lawaai en gedender is begonnen nadat mijn dochter er een dekentje van haar hond in had gewassen, de verdeling zal niet optimaal geweest zijn? Ik wist toen niet dat er 2 jaar garantie op 'n wasmachine was, de machine was op dat moment iets meer dan 1 jaar oud, ik dacht dat de garantie verstreken was... Intussen zijn die 2 jaar dus wel voorbij :oops: en sukkel ik nog altijd met een machine die niet kan centrifugeren :cry:
Reparatie door de winkel komt alleen aan voorrijkosten 90€ en volgens de verkoper zou ik er beter aan doen om een nieuwe machine te kopen want nieuwe onderdelen en werkuren komt dan op hetzelfde neer als een nieuw machine! Nu vraag ik me toch af of een wasmachine op zo korte tijd versleten kan zijn en aan vervanging toe :?: Ik hou niet van deze wegwerpcultuur en nu ik dit fourm gevonden heb ga ik dat ding eens openmaken, wie weet kan ik het zelf repareren :wink:
 

Cornelis1

  • #2
Hallo
wij hebben ook een hotpoint ariston wasmachine type aqxgf 169 4jaar oud
met enorm veel lawaai bij het centrifugeren in het
hoogste toerental
monteur gebeld bleek een probleem van 10 minuten
wand het contra gewicht bleek los te zitten
en er was niks met de lagers aan de hand
mvrg cor de boer
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu