Wasmachine AEG lavamat pomp probleem?.

Harpsluiting

  • #1
Onze AEG Oko-Lavamat wasmachine PNC 91400135000 heeft af en toe het probleem dat de pomp geen water gaat afpompen.Dit is merkbaar als het wasprogramma is afgelopen en je de deur open doet en er water uitstroomt.Door het programma op afpompen te zetten krijg je het water weg, maar soms pas nadat je een paar keer op de aan en uit knop hebt gedrukt.

Bij controle aan de voorkant bij het schroefdeksel, is de vin van de pomp in orde(geen beschadigingen of obstakels) en draait normaal.Met een zaklantaarn nog maals gekeken of de vin wilt draaien wanneer de pomp op afpompen staat...dit gebeurt wel, maar regelmatig ook niet(vin staat stil en je hoort brommen).De vin lkan je naar mijn idee best wel een eind heen en weer halen(axiaal), en de speling lijkt te groot?.
Hoe dan ook, regelmatig doet de propeller het niet en dat geeft het water probleem.

Vraag,
Wat is precies het probleem en is het de pomp?.
En hoe wissel je de pomp, een instructie zou handig wezen, want ik zag wel schroeven aan de voorkant zitten!.
En heb je een artikelnummer nodig van het onderdeel om het te bestellen?.

Mijn dank zou groot wezen.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vervang de pomp,
Gebruik even de zoekfunctie van het forum hoe deze te vervangen.
 

Harpsluiting

  • #3
Bedankt voor de reactie.
Volgens de zoekfunctie via de voorkant door paneel en rubberenmanchet enzo weg te nemen.
Verder zal ik eens in de winkel kijken naar zo'n onderdeel.
Bedankt en een terugkoppeling komt hier terug.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Goed gevonden, suc6 met de reparatie.
 

Harpsluiting

  • #5
De nieuwe pomp is vandaag geplaatst.

In eerste instantie zou ik demontage volgorde aanhouden zoals op deze site is beschreven... maar toch op een andere manier gewerkt.

Ten eerste waren de schroeven bij het zeepbakje helemaal verroest en een schroevendraaier paste niet meer.... Daarom de 3 schroeven bij het filterhuis losgehaald en kap verwijderd. De 2 schroeven van de voorplaat links en rechtsonder losgehaald, zodat er ruimte ontstaat om de pomp los te halen uit het rubber!

Achterplaat losgehaald en de bovenste afvoerslang (dunner) losgehaald van zijn klem, tevens het stekkertje en kleine ontwateringsslangetje losgehaald... Vanaf de voorkant de dikke aanvoerslang los genomen.

Daarna nieuwe pomp plaatsen(was groter dan de oude) en eerst de kleinere afvoerslang vast gezet vanaf de achterkant en de grote aanvoerslang via de ruimte aan de voorkant.

Het was éven pielen allemaal, maar uiteindelijk een makkie.
Door de verroeste en vastzittende schroeven van het bedieningspaneel en nog het loshalen van de deurmanchet met klembeugel zag ik niet zitten en daarom voor deze werkwijze gekozen

Bedankt iedereen voor de reactie's en opmerkingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu