Wasdroger stapelen, eisen afvoer onduidelijk.

Mariener

  • #1
We hebben gisteren een nieuwe wasdroger bestelt en van oorsprong moet je rekening houden met een bepaalde hoogte van de afvoer. Deze mocht niet te laag zijn maar ook niet te hoog.

Vanaf de onderkant van de machine dient de afvoer minimaal een bepaalde lengte hebben.

Nu wil ik de wasdroger stapelen en de condensleiding aansluiten op de afvoer van de wasmachine. De afvoer is zo’n 75 hoog met een y splitter er al op.

Als we de droger bovenop de wasmachine zetten, betekent dit dan dat we de afvoer moeten verlengen tot 75, 80cm boven de onderkant van de droger??

Dat zou in de praktijk dus een lelijke buis van 1,50 meter hoogte zijn.

572C0329-1EF1-48DE-B42A-F9CC949BFA7A.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Bij een droger maakt het vaak niet uit, die wil graag water kwijt en heeft er geen last van als dit ook vanzelf wegloopt zonder dat een pomp werkt.
Een wasmachine houd graag water vast en daar is het dus wel van belang dat de afvoer hoog zit.
 

Mariener

  • #3
Dus zou je theoretisch een afvoer heel laag hebben en je gooit de slang van wasmachine lager dan een bepaald punt dan loopt deze sowieso al leeg?

de afvoer van de wasdroger zit ook al aan de bovenkant van het apparaat. Niet aan de onderkant. Dus zwaartekracht werkt sowieso al mee.

bedankt voor de reacties.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Als een wasmachine gaat spoelen dan doet deze dat met de pomp aan en toevoer open, na een aantal minuten gaat de pomp uit maar als de afvoer te laag zit trekt de kuip leeg door sifon werking, de machine gaat echter pas verder als het water een bepaald niveau heeft bereikt.
Ik heb het zelf eens gehad door een te diep ingestoken slang, een spoelgang van 4 uur.
Modernere machine gaan in storing als het niveau niet snel genoeg bereikt is.
 
  • Like
Waarderingen: XanderH

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu