Wasdroger Siwatherm C7 plus wordt niet meer warm

Karin58

  • #1
Hoi, Sinds eergisteren wordt onze wasdroger (siemens siwatherm c7 plus) niet meer warm. De trommel draait wel, maar hij wordt gewoon niet warm. Ik heb de 'exploded view' van de Siemens website gehaald en de beide zijkanten er af gedraaid, ook de afdekplaat op de achterkant. Alle luchtkanalen en de condensator goed schoongemaakt. Waren eigenlijk niet eens vuil. Er staat geen water achterin of onderin het apparaat. Alle filters zijn schoon.
Misschien het verwarmingselement dacht ik (maar ik kan niet vinden waar die zit). Of misschien is de sensor bij de deur die vochtigheid meet of die aan de achterkant (wat meet die eigenlijk?) die in de war zijn. Maar hoe kom ik daar achter want ik heb geen idee hoe je zoiets kan controleren of doormeten.
Heeft iemand een goed idee wat nu een goede volgende stap is?

Bedankt alvast!
 

Oetzi

  • #2
Hoi karin,

Het verwarmingselement zit aan de achterzijde waar je de afdekplaat van af gehaald hebt. Hierop zit een zwarte temperatuur voeler met een rood knopje. Druk ie eens in. ALs ie "klik" zegt, moet de droger nu weer verwarmen. Wel eerst die afdekplaat terugplaatsen voordat je gaat testen.
 

Karin58

  • #3
Hoi Oetzi. Bedankt voor je hulp. Het klopt precies wat je schrijft. Onder de afdekplaat zit het verwarminsgselement. Ik heb het rode knopje ingedrukt en hij klikte. afdekplaat er weer op geschroefd. Beetje vochtige was er in en weer aangezet. Maar helaas hij wordt niet warm. Boel weer los gemaakt, verwarmingselement met de stofzuiger schoon gemaakt. Boel weer dicht, maar nog niets.
Oetzi, ik ben al heel blij dat je me zover hebt geholpen, dus bedankt daarvoor! Maar als je nog een idee hebt over wat het zou kunnen zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag.
Misschien toch die sensor die bij de verwarming zit? Maar waarom is dan dat rode knopje uitgesprongen, dan moet er daar toch ook iets mis zijn gegaan?...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu