Warmwaterdruk

Kimg75

  • #1
Goedendag allen,

Voordat wij toch maar een nieuwe ketel gaan overwegen, probeer ik het toch nog een keer hier. Al veel gelezen over de warmwaterdruk maar tot nu toe zijn wij er nog niet uitgekomen.
Wij hebben een huis van 9 jaar oud. Een ketel awb (ik heb al vernomen dat dit een goedkope ketel is). Nu vinden wij dat er vanaf het begin al niet heel veel druk op het warmwatergedeelte zat. Bij geen enkele kraan/douche. Het wordt er echter nu na 9 jaar niet beter op. Meer mensen in onze straat hebben dat. Wij hebben 2 keer de leidingen doorgespoeld, warmtewisselaar is vervangen. Het gekke is ook dat wanneer je de douche aan hebt en elders de kraan in het midden aanzet (dus niet heel koud of heet) er meer druk komt op de douche. Hoe kan dat? Wij hebben ook al wel eerder monteurs gevraagd, maar zij weten het niet goed anders dan een zwaardere ketel kopen. Voordat wij dat doen, heeft iemand hier nog tips?
 

DSR9500

  • #2
Dit probleem dus bij alle warm waterkranen in het huis?

Waarschijnlijk zit er voor(in) de ketel een doorstroombegrenzer.

Die al eens de bekeken, schoongemaakt of vernieuwd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het gekke is ook dat wanneer je de douche aan hebt en elders de kraan in het midden aanzet (dus niet heel koud of heet) er meer druk komt op de douche. Hoe kan dat?
Geef even wat meer info, dit is iets te cryptisch, welke kraan in het midden ?
 

Marcn88

  • #4
Welke maat leidingen gaan weg bij de watermeter naar de ketel,word de badkamerapart gevoed met kw of is deze afgetakt van de kw leiding naar de ketel
plaats is een foto van de ketel,doorstroombegrenzer al verwijdert?
 

Kimg75

  • #5
Kraan in het midden bedoel ik mee qua temperatuur, maakt niet uit welke kraan.
Doorstroombegrezer gaan we eerst nog maar een keer naar kijken. Anders stuur ik wel een foto van de ketel, goed idee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu