Wandcontactdoos voor verlichting zonder randaarde

System7

  • #1
In de kelderkast heb ik 2x4 strips LED-verlichting aangelegd die met 2 adapters worden gevoed. Nu wil ik een wandcontactdoos aanleggen waar ik die adapters in kan steken en die dan via een deurschakelaar worden aangeschakeld.

De adapters hebben geen randaarde; is het nu nodig om toch een dubbele wandcontactdoos met randaarde aan te leggen, zoals dat tegenwoordig verplicht is? De wandcontactdoos wordt exclusief voor deze verlichting gebruikt.

Dank alvast!
 

Lichtpunt

  • #2
De lichtstrips zullen zijn voorzien van zgn. eurostekers.
Dus een ra-voorziening voor deze gebruikers is niet nodig, maar de contactdozen zijn wel te gebruiken voor andersoortige gebruikers, waaronder ook die wel een ra nodig hebben.
Dus moeten deze kelderkast- wcd's voorzien zijn van beschermingscontacten.
 

System7

  • #3
Okee, dank. Het zijn overigens geen gewone eurostekkers maar wat bredere adapters die in het stopcontact kunnen worden geprikt.

Ik maak er geaarde wcd's van.

Grtz,
Joost
 

Appeltje

  • #4
Officieel moeten ze in dezelfde ruimte allemaal OF wel OF niet geaard zijn maar ik neem aan dat je in die kast nog niks hebt dus zou ik idd aarde plaatsen aangezien dat bij nieuw normaal gesproken geplaatst wordt.

Gr. Richard./
 

System7

  • #5
In die kelderkast zitten ook de meter en de groepenkast en ik heb voor dingen als ADSL-router e.d. een 3-voudige wcd met randaarde geplaatst.

't Is verder ook geen probleem om een dubbele wcd met randaarde te plaatsen, het leek me alleen overkill aangezien ik er ongeaarde adapters op ga aansluiten (en ik heb nog een gloednieuwe ongeaarde dubbele wcd liggen :) ) maar we doen 't goed of we doen 't niet, nietwaar?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu