Wandcontactdoos bedienen met schakelaar

benleeuw

  • #1
Hoi, ik ben bezig met het aansluiten van een wandcontactdoos die met een schakelaar aan of uit is te zetten. Ik heb maar drie draden, bruin blauw en de aardedraad. Op internet vind ik informatie waar ook een zwarte draad aan te pas komt, maar die is dus niet. Wel heb ik een extra bruine draad toegevoegd voor de schakelaar.

Kan ik de configuratie nu niet werkend krijgen?

Zie bijgevoegde foto's, op de bovenste aansluiting zit het stopcontact, onderaan zit de schakelaar. Hopelijk kan iemand me verder helpen.
IMG_20230719_181759.jpg
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Het ziet er zo verkeerd niet uit. De bruine draad die vanuit de kabel komt, moet waarschijnlijk op de rode klem. Plaats anders hier een foto van de achterkant van de schakelaar. Daar schijnt een aansluitschema op te staan.
Let wel dat een standaard-schakelaar maximaal 10A aankan. Wat wil je aansluiten op die wcd?
 

benleeuw

  • #3
Dank voor je reactie Tom, de rode klem heb ik inderdaad ook geprobeerd maar zonder succes. Hierbij een foto van de achterzijde. Er worden wat ledlampjes op aangesloten, dus dat zal goed moeten komen met de 10A.
IMG_20230719_202318.jpg
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
De rode klem moet je dus in ieder geval wel gebruiken. Als je het aansluit, zoals op de laatste foto, dan zou het moeten werken.
Wat werkt er precies niet. Heb je geen spanning op de wcd of kan hij niet uitgeschakeld worden? In het eerste geval, meet eens of er spanning staat tussen bruin en blauw van de kabel.
 

benleeuw

  • #5
Er komt geen spanning op de wcd.
Na je berichtje dat het goed moest zijn ben ik in het verdeelkastje nog even alles nagelopen. Daar alles er nog wat verder in proberen te drukken en nu werkt het wel. Het probleem zat dus waarschijnlijk daar

Dank voor je hulp Tom, case closed
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu