Waar is gegoten graniet te koop (badkamervloer verlengen)

Charliefox

  • #1
We hebben een loze gipsplaatruimte verwijderd in de hoek van ons toch al nederig badcelletje waardoor we nu liefst 60x120cm vloeropp er bij hebben. Hebben ze in 1988 tijdens de renovatie van het pand (te) ruim om de 6 ventilatiepijpen van 130mm heen gebouwd. Nu kijk ik op die plek op de balkenvloer, glaswol en gipsplaten van ons keukenplafond en moet de originele (?) granieten badkamervloer verlengd worden. Vraagjes:

1) Ik zie een laagje graniet zitten van va 1 cm dik. Al in de P, G en BB geweest maar dat spul lijkt nergens te krijgen, alleen glimmend grijs afwerkspul hebben ze, soort cement. Iemand enig idee waar dat graniet spul te koop is?
2) Onder dat graniet zit ongeveer 4 a 5 cm "grijs spul" op een metalen zwaluwstaartvloer. Is dat beton of is dat cement? Ik wil het stukje van 60x120cm namelijk op dezelfde wijze verlengen.
3) Met wat voor gereedschap kun je zo'n zwaluwstaartvloer op maat maken?
4) De granieten randen van de badcel zijn mooi rond omhoog geglooid, zoals de rand van een douchebak. Ik heb er een beetje een hard hoofd in hoe ik dat voor elkaar krijg op de nieuwe vloer. Iemand tips?
5) Diezelfde rand loopt ook langs dat inmiddels weggehaalde gipsplaat stuk van 60x120 en die rand is ongeveer 8 cm hoog. Als ik de nieuwe verlengde vloer gelijk wil houden aan de oude originele vloer dan moet die rand dus weggehaald worden. Met wat voor soort gereedschap is dat het handigst/snelst?
6) Andere optie (en voor mij mss wel de makkelijkste!) is het geheel simpelweg met watervaste platen (OBS?) dichtmaken (over die 8 cm opstaande rand heen) omdat op die plek toch onze wasmachine en droger komt. Onder die plek komen er namelijk nogal wat waterleidingen en electraleidingen samen dus dan kan ik er nog eens bij indien nodig. Is dit een reële optie?

Nou, dank alvast weer voor de antwoorden. Foto's volgen eventueel.
 

Pepjo

  • #2
Graniet zal het niet zijn. U bent op zoek naar granito of terazzo.
Dit is een specialistisch werkje, en ligt derhalve niet bij de bouwmarkt. :wink:

Gebruik de internetzoekmachine maar eens op deze twee termen.
 

Charliefox

  • #3
Pepjo, bedankt. Heb wat gezocht op deze termen en ik zit nu met rode oortjes. Dat kan ik zelf nooit doen. Denk dat ik maar met watervaste platen ga werken op dat "teruggewonnen" stukje badkamer.

Iemand nog tips mbt de resterende vragen 5 en 6?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu