Waakvlam van Remeha W23 dooft bij warm water tappen

Janpieters

  • #1
Hallo,

Ik heb een Remeha W23. Ik heb zojuist de rookgasafvoer gereinigd. Er waren wat brokstukken van het beschermingskapje van de afvoerpijp ingevallen.

De stekker zit er weer in en de waakvlam brandt. Wanneer ik warm water tap gaat de waakvlam uit. Het lijkt wel of de ventilator de vlam uitblaast. Wat ik ook vreemd vind is dat de temperatuurmeter 20 graden aangeeft. Deze zou toch hoger moeten zijn?

Wie weet wat er aan de hand kan zijn?

Groeten,

Jan
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Als hij het voorheen wel normaal deed gok ik op valse lucht,

deze ketels zijn daar gevoelig voor, dus kijk alles eens goed na voor een valse trek die je waakvlam dooft.

[om dit te controleren, draai je kamerthermostaat eens op 30, zuigt hij de vlam ook uit bij het opstarten is het bingo, je hebt "iets" niet correct terug gemonteerd].
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
In de rookgasafvoer na de ventilator zit een klep, grote kans dat deze blijft hangen. Even een tikje met de hamer opgeven, of even inspuiten met wd40. Mocht dit niet helpen vervangen.
 

Janpieters

  • #4
Hallo Arie,

Bedankt voor je reactie, Wanneer ik de stekker uit de CV trek hoor ik de klep terugvallen. Bij het schoonmaken hiervan heb ik alle brokstukken weggehaald en de klep een paar keer heen en weer bewogen. Deze werkt gewwon goed volgens mij.
 

Janpieters

  • #5
Hallo Ketelchriskje,

Kan het zijn dat er valse trek wordt gecreeerd wanneer de metalen plaat voor de ketel open staat? Deze heb ik namelijk verwijderd bij het schoonmaken van de rookgasafvoerklep.

Ga vanavopnd je tips ten uitvoer brengen.... Laat je weten hoe het afloopt!

Bedankt!
 

Janpieters

  • #6
Hallo KetelC en Arie,

Dat van die valse trek was juist! Ik heb de metalen plaat weer gemonteerd en hij brand gewoon weer buij warm water.

Nu heb ik nog steeds het volgende probleem: Na ongeveer twee minuten warm water tappen wordt het water weer koud. Hij blijft ongeveer twee minuten koud en dat wordt het water weer warm.

Ook komt er als ik alleen de warm water kraan open maar 2 liter per minuut uit terwijl er volgens de specificaties wel 4 liter per minuut uit moet komen.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #7
Ga je watercircuit eens na:

eerst inlaatcombinatie, staat die volledig open en is hij niet vervuild?

er zit bij je driewegklep in de waterleiding een plaatje tussen klep en leiding die de waterhoeveelheid regelt, is deze niet vervuild/verstopt?

komt er op de uitgaande leiding van het toestel [direct eronder, even testen met een los stukje buis eraan ipv de bestaande leiding] wel voldoende?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu