Vreemd verschijnsel - af en toe gaslek?

Ronald41

  • #1
Onze huurflat wordt gerenoveerd. Er zijn (gedeeltelijk) nieuwe kunststof gasleidingen gelegd, en er is een nieuwe Vaillant Turbo Mag gesloten geiser geïnstalleerd. Tevens is er een aansluiting voor een gasfornuis gemaakt, maar dat is nog niet aangesloten en de gaskraan staat dicht.

Toen ik 's morgens de hoofdkraan open draaide hoorde ik even gesis, alsof de leiding vol liep met gas. De geiser werkte prima. Ik heb het wel even gemeld aan de loodgieter van de bouw en die heeft voor de zekerheid de gasleiding afgeperst en in orde bevonden.

We wonen nog niet in de flat, en als we weg gingen draaiden we voor de zekerheid de hoofdkraan weer dicht, en trokken de stekker van de geiser uit het stopcontact. De gaskraan onder de geiser lieten we wel open staan.

De dagen erop, als ik de hoofdkraan opende, hoorde ik niets en dat leek me een normale situatie. We deden steeds weer de hoofdkraan dicht en de stekker eruit als we niet in de flat waren.

Maar toen ik op een dag de hoofdkraan weer open deed hoorde ik hetzelfde gesis als op de eerste dag. Dat vond ik vreemd, want was dan de leiding leeggelopen toen we weg waren? En zo ja hoe kon dat dan?

Er konden weliswaar tussentijds nog werklui het huis in en uit, maar aan de gasleiding werkten die niet meer. Ik heb het weer gemeld aan de loodgieter, en die heeft wederom de gasleiding afgeperst en goed bevonden. Een concrete verklaring voor het gesis had hij eigenlijk niet, maar hij opperde dat het met temperatuurverschillen te maken kon hebben.

De geiser is volgens hem ook in orde, want het afpersen gebeurde steeds met de geiser-gaskraan open en iets boven de normale gasdruk. Volgens hem zit alles dus potdicht.

Ik moet zeggen dat het me toch niet lekker zit, en ik heb er letterlijk wakker van gelegen. Hebben we nu toch een (af en toe) gaslek, wellicht in de geiser, of is er een andere onschuldige verklaring voor het gesis? Ik hoop uiteraard het laatste zodat ik weer wat beter slaap!

Vr groet Ronald
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Als jou leiding 2x afgeperst is dan is alles Ok. Niet te druk om maken.
Gaskraan gewoon open laten staan.
Dan hoor je niks meer.

Is er dan echt een lek dan ruik je het wel.

Een gas elk kan niet af en to optreden.

Het lekt of het is dicht
 

Ronald41

  • #3
Dank voor je reactie, dat stelt gerust!
Mag ik dan de conclusie van de loodgieter overnemen dat de geiser ook in orde is?
Vr groet
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Als de installatie afgeperst is met de gaskraan van de geijser open dan is alles ok
 

Ronald41

  • #5
Dank! :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het sissen komt van de B-klep, als er druk op de leiding gezet wordt de membraan erin omhoog gedrukt, dit is normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu