Vraag over wegpompen water in kuil Jacuzzi.

XGoose

  • #1
Hallo,

Onze nieuwe jacuzzi hebben we in een 60 cm diepe kuil geplaatst omringd met stapelblokken. Het bad staat op betontegels van 4 cm dik. Aan de randen in de kuil heb ik gaten geboord van een meter diep naar het gele zand en daarin grind geplaatst zodat water sneller weg kan zakken.

Omdat het een nieuwbouwwoning betreft zijn er infiltratie kratten onder het terras in de achtertuin geplaatst. :cry: Tijdens een aanhoudende regenbui stromen de infiltratiekratten vol en sijpelt het water richting de kuil en zakt het helaas niet snel genoeg weg. Dus heb ik een dompelpomp geplaatst. Ik heb in de hoek van de kuil een gat gegraven waarin ik rechthoekige kuststof bak met worteldoek eromheen geplaatst heb. In de bak heb ik kleine gaten (12mm) gemaakt zodat water door het worteldoek in de bak kan sijpelen. Een automatische dompelpomp met vlotter zorgt ervoor dat indien het water stijgt, het water afgevoerd wordt (richting de achterkant van de woning waar een parkeerplaats is. Daar stroomt het water dan richting riolering put.) werkt allemaal prima.

Nu is mijn angst dat er een soort van sinkhole op ten duur kan ontstaan doordat ik water met wat zand die naar de bak sijpelt wegzuig.
Is deze angst terecht? Of zal dit meevallen? Zijn er andere ideeën of oplossingen om dit te voorkomen? Alle ideeën zijn welkom…

IMG_9595.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan beter de kuil dichtgooien en de jacuzzi gewoon op het maaiveld zetten. Dat je infiltratiekratten hebt betekent dat je regenwater niet op het riool mag lozen. Dus een dompelpomp is niet de bedoeling. Regenwater infiltreren is nodig omdat anders bij grote buien het water in je toiletpot naar boven komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu