Vorstvrije buitenkraan repareren mogelijk?

Rotjeknor

  • #1
Tijdje geleden tijdens het vernieuwen van mn wc gelijk maar aan de voorkant van mn huis een vorstvrije buitenkraan gemonteerd. Vanaf het begin geen echt goed gevoel bij gehad, het open en dicht draaien voelde niet echt lekker aan maar heeft wel gefunctioneerd. Echter al een tijdje kan ik de kraan niet meer echt dicht draaien, hij blijft stromen. Open draaien is dan wel echt open.

Mijn vraag nu is of het mogelijk is om de buitenkraan te repareren? Ten tijde van het plaatsen kan ik me nog herinneren dat de lengte van de buiten en binnenbuis erg belangrijk was, misschien dat ik daar toch iets fout mee heb gedaan.

Het probleem is echter dat ik er vanaf de 'binnenkant' niet meer bij kan, daar is de wc betegeld. Oftewel de constructie met de buitenbuis zal moeten blijven zitten en wellicht het binnenmechaniek vernieuwen?

Workaround die ik nu heb is dat ik er een stukje tuinslang aan heb hangen met een waterlock, maar das weer een beetje zonde aangezien dat gewoon kan bevriezen...

Maar misschien moet ik er gelijk een installateur bijhalen, of gaat hij hetzelfde probleem als ik krijgen en kan het gewoon niet opgelost worden tenzij de tegels van de wc weer worden gesloopt en hij/ik er vanaf de binnenkant bij kan?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat voor type kraan heeft u.

Plaats even een foto.
 

Rotjeknor

  • #3
Ik heb er helaas geen andere gegevens van, heb 'm toen bij Egas in Eindhoven gekocht.

 

Speedypul

  • #4
Hoofdkraan dichtzetten, spindel buitenkraan losdraaien, stift uitnemen eventueel een paar seconden hoofdkraan weer openen (pas op komt veel water uit de ontstane opening!).
Controleer kraanrubber op eventuele beschadiging en corrigeer de geleiders die aangebracht zijn op de steel, als het goed is kun je zien hoe het kraanleertje op de zitting heeft gezeten, hieruit kun je al het een en ander concluderen!
Als je de stift te kort hebt gemaakt kun je hem op diverse manieren verlengen o.a. door er een r.v.s. boutje in te drukken.

(Zelf heb ik in het voorjaar veel defecte vorstvrije buitenkranen mogen repareren, doordat deze niet volgens montage voorschrift gemonteerd of met eventueel de slang er nog aan de winter hadden doorstaan.
Gevolg was dat de knelkoppeling die in de woning gemonteerd wordt een klein beetje van z,n plaatst gedrukt word door ijsvorming in de buis, kraan sluit daarna niet of nauwelijks meer af!)
 

Rotjeknor

  • #5
Hmm klinkt ingewikkeld maar ik ga het op zn minst eens bekijken. Anders kan ik alsnog ff iemand laten komen ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu