Voormalige deur dichtmetselen

Jarnos

  • #1
Ik open voor de zekerheid even een nieuw topic,ik heb inmiddels het kozijn verwijderd, zie hier Dichtmaken deur, kozijn verwijderen??.

Het ziet er uit als een slagveld,maar de ervaring leert dat roodband wonderen doet :mrgreen:
Ik heb alleen nu een muur van 12 cm dik die dichtgemaakt moet worden.... Volgens mij heb je alleen cellenbeton in 5 , 7, en 10 cm dikte (klopt dit?) Dus het wordt 10 cm en flink stuken of 5 en 7 cm tegen elkaar aan. Wat is de gebruikelijke manier?

Ik neig zelf naar een dubbel muurtje,maar is dat de manier?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou 10 cm blokken nemen en aan beide kanten mortel erop stucen.


Daarna kan je roodband erop smeren.


2 muren cellenblok kan je niet tegen elkaar lijmen.(word je gelijk te breed)
 

Jarnos

  • #3
Ok ga ik proberen,bedankt!
 

Jarnos

  • #4
Ok heren,het muurtje staat,en al zeg ik het zelf nog aardig netjes ook!

Nu zat het kozijn vastgeschroeft in houten blokjes,die op hun beurt weer ingemetselt waren...Deze zijn er met het verwijderen van het kozijn mee uit gekomen nu moeten die ruimtes dus opgevult worden.
Maar kan ik dat gewoon met stukken gipsblok en roodband doen oid?
In de prof bouwmateriaalhandel waar ik m'n blokken ed gehaalt heb werd mij afgeraden om purschuim te gebruiken om de loze ruimtes op te vullen ivm scheuren in het stucwerk straks....Maar het lijkt mij toch wel de handigste oplossing....Weet iemand hoe het in de praktijk zit met die scheuren die zouden kunnen ontstaan? (er komt ook glasvezel overheen)

Bedankt maar weer voor de hulp
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Inderdaad gewoon een paar restjes gasbeton in plakken.
 

renehi

  • #6
Ook welles gaatjes weggewerkt met PUR en stucagaas d'r overheen. Dat zie je niet meer na het glasweefselen. Maar waarom wat anders kopen als je al gasbeton en roodband in huis hebt....
 

Jarnos

  • #7
Omdat in de 'gebruikshandleiding'van die blokken staat dat je alle kieren moet afpurren.Maar als ik alles gewoon kan dichtstoppen met gipsblok en de kieren een beetje kan opvulen met roodband ga ik dat gewoon doen.

Bedankt! (weer)
 

renehi

  • #8
Als je nog een voorstrijkmiddel hebt (diepgrond o.i.d.) Zou ik dat ff met een plantenspuit in de gaatje spuiten. Heft de zuigende werking op van gasbeton, echter barstjes in de roodband krijg je toch wel. Waarschijnlijk moet je nog een 2de laagje aanbrengen, ook i.v.m. het indrogen van het roodband

Schiet me eens te binnen, volgens mij moet je de afwerking gasbeton met plafond wel dichtpurren. Ik heb ff geen tijd om te gaan zoeken op het forum, misschien dat iemand anders uitsluitsel kan geven... :mrgreen:
 

Pepjo

  • #9
De aansluiting wand-plafond wordt inderdaad afgepurd.

Dit omdat na het stucen je hier toch een flexibele kit of afwerklijst moet gebruiken omdat het stucwerk onherroepelijk scheurt op dit punt.
 

Jarnos

  • #10
Ok bedankt,maar ik kom niet tot aan het plafond maar tot aan de bovenste voormalige deurpost.Dus er zit nog een cm of 40 van de oorspronkelijke muur boven m'n vers gestapelde blokken...
Dus ik doe het gewoon zonder pur.

Mvg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #11
Jarnos schreef:
Omdat in de 'gebruikshandleiding'van die blokken staat dat je alle kieren moet afpurren.
Ik neem aan dat de gebruiksaanwijzing bedoeld de kieren rondom je muur, niet de kieren in je muur. Bij aansluitingen van verschillende materialen op elkaar moet je altijd rekening houden met zettingsverschillen (en dus scheurtjes).

grtz
Henk
 

Jarnos

  • #12
Ok,alles netjes dichtgestukt en gladgetrokken en het resultatt mag er zijn al zeg ik het zelf!
De wand heb ik enkel afgewerkt met roodband (2 zakken) en zo'n anderhalve week laten drogen.Nu heb ik er gisteren stucprimer/grondmiddel overheen gesmeerd om te kunnen gaan behangen van de week. Maar nu krijg ik allemaal witte druppels uit de muur.de bedoeling kan het nooit zijn lijkt me,maar kan het kwaad? Waar komt het vandaan?(te nat stukwerk oid?) De achterkant van de muur is nog helemaal onbehandeld,dus het vocht zou er daar nog uitkunnen lijkt me....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu