Voetstappen in geoliede houten vloer

Anita12

  • #1
Beste,

Wij hebben vorig jaar na aankoop van onze woning de vloer laten schuren en olien met Aquamarijn met kleurpigmemt nr. 9. Na enige tijd viel ons op dat vrijwel overal lichte voetstappen volgens het profiel van mijn partners voetstappen staan. Zie foto

Na enig advies hierover te hebben ingewonnen, hebben we de vloer gereinigd met Woca intensiefreiniger. De vlekken bleven. 4 uur daarna hebben we de vloer geolied met Aquamarijn Revol onderhouds olie 1 liter met 1 blikje kleurpigment nr 9., zoals op de gebruiksaanwijzing van Revol staat.

Echter blijven de vlekken zichtbaar. Ook is het resultaat van het geoliede gedeelte niet naar wens. We hebben het op advies naar onze maatstaven goed ingewreven met de hand. Naar onze mening was er geen laagje meer op, maar het er echt ingewreven. De glans verschilt van plek tot plek. Wat kunnen we hier, 24 uur later, aan doen?

En wat te aan de vlekken van de voetstappen? Ik heb het er zojuist plaatselijk wat dikker op een vlek gedaan en na 20 minuten weer droog gewreven, maar de vlek blijft zichtbaar.

Graag uw advies.
 

Anita12

  • #2
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Die vlekken moet je natuurlijk eerst wegschuren voordat je er een nieuwe laag op zet.
 

Anita12

  • #4


Foto is van een plek die we geschuurd hebben. Ook daar kleurverschil..

En hoe zit het met de glans?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu