Voegmiddel dik/dun

Hars73

  • #1
Gisteravond de tegels in het toilet gevoegd. Advies was 1,1 tot 1,5 liter per 5 kg voegmiddel, dus 22 tot 30% water per hoeveelheid voegmiddel. Ik heb 1,25 liter per 5 kg gebruikt (25%), maar ik vond het resultaat nogal redelijk dik en stevig. Voegmiddel is het type Keracolor FF van M**** in de kleur antraciet.

Nou was dit de eerste keer in mijn leven dat ik tegels voeg, dus misschien is het wel normaal. Het voegsel was aarde-achtig qua dikte. Je kon echt wel een "stukje" uit de emmer pakken zeg maar en ik moest het voegsel wel echt in de voegen drukken met de rubberen voegtrekker. Het resultaat lijkt tot nu toe echter wel goed hoor.

Maar aangezien ik binnenkort de badkamer ook moet doen (en dan heeeel wat meer vierkante meters), was ik toch benieuwd of ik de volgende keer iets meer water moet gebruiken of niet.

Ik heb trouwens de tegels zowel op de wand als op de vloer gevoegd en las dat je op de vloer wel iets dunner kunt gebruiken als op de wand. Maar als je in beide hetzelfde voegmiddel gebruikt en je gebruikt verschillende verhoudingen water/voegmiddel, dan krijg je toch kleurverschil?

Ook vond ik het nogal wat werk om de tegels schoon te maken met een spons. Telkens bleef er toch een grijze waas over de tegels liggen. Kun je die waas langer laten zitten dan een paar uur? Want ik heb dat met een droge doek gedaan en het ging er prima af, maar het kostte veel tijd. En als ik straks in de badkamer 10m2 moet doen, dan heb ik al tijd genoeg nodig om de voeg aan te brengen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het voegsel mag iets dunner aangemaakt worden.
Dus het moet geen harde brok zijn, maar een beetje smeuig zeg maar.
Maar zorg wel dat je het voegsel zeker niet te dun maakt, zeker de kleur antraciet niet.
Anders krijg je een witte waas en vlekken in de voegen.

En ja het schoonsponsen is wel wat werk, zeker met zo een donkere voeg.
Het beste kun je na een uurtje of 2 de wand nog een keer schoonsponsen met schoon water.
De voegen zijn dan een beetje aangetrokken, en geven dan niet meer zo af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu