Voegen donkerder maken

BeeTeeWee

  • #1
Een met donkergrijs/zwart natuursteen-mozaiek betegelde douchemuur heb ik gisteravond gevoegd met zilvergrijs voegmiddel. We wilden niet zo'n hele donkere voeg om te voorkomen dat het 1 groot zwart vlak zou worden en je de afzonderlijke mozaiekjes niet meer zou zien.

Da's, tot groot verdriet van mijn vriendin, wat verkeerd uitgevallen. :oops: Het onderscheid tussen voeg en natuursteen is nu zodanig groot, dat de hele muur enorm op je af komt en nogal nadrukkelijk aanwezig is. De vraag is nu: hoe krijg ik die zilvergrijze voeg stukken donkerder. Het verven van de voegen is geen optie, dat lukt alleen met keramische tegels omdat daar de verf niet in de tegels trekt.

Ik zit eraan te denken om met een donkerkleurig voegmiddel (desnoods met wat voegenzwart erdoor) over de zilverkleurige voeg heen te voegen, maar ben bang voor kleurverschillen...

Iemand nog een idee? :?
 

Espaan

  • #2
Ben bang dat je in een douche toch de voegen zult moeten schoonkrabben/slijpen. Eroverheen voegen gaat niet lukken en je wilt natuurlijk wel een waterdichte muur in de douche.

Er een nachtje over slapen is geen idee?
 

EdP

  • #3
Voegen worden uiteindelijk vanzelf donkerder ... heeft ze zoveel geduld?
Klein beetje met een :wink: bedoeld deze.
 

BeeTeeWee

  • #4
@Espaan: gelukkig had ik tot dusverre alleen de buitenkant van de muur gevoegd, maar daar kijk je wel net tegenaan. De binnenkant (waar dus gedoucht wordt) moet ik nog voegen...

De voeg ligt nu heel iets verdiept, dus op hoop van zegen ga ik toch maar proberen om er een dun papje met donker voegmiddel met wat voegenzwart op te zetten en 'm dan "platvol" uit te voegen. Goed aan laten trekken maar dan als de donder met de spons erachteraan! Ik laat nog wel even weten of dat gelukt is.

@EdP: of mijn vriendin zoveel geduld heeft? Tja, mijn vriendin is natuurlijk wel van VROUWELIJKE kunne... :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu