Voegen buiten hebben 4 weken "open" gestaan, nu ze

Snowsp

  • #1
Een klusbedrijf heeft voor de makelaar (waar ik huur) gezorgd voor nieuwe voegen buitenzijde (noord/noordwest kant).

Echter ze hebben rondom mijn slaapkamer-raam en vlakbij de afvoer van hemelwater, 4 weken lang, de voegen niet dichtgemaakt.

Dat was tijdens de heftige regenperiode van augustus. Ook de afvoer (regenpijp) was niet goed aangesloten zodat, bleek later, het hemelwater van een groot dak, wekenlang langs de bakstenen (zonder voegsel) naar beneden kon lopen.

Langs de niet gedichtte-voegen.

Inmiddels is een week of twee geleden dit allemaal opgelost, maar nu krijg ik doorslag en schimmel net onder het raam. Het stuccwerk aan de binnenkant is continu vochtig en de verf is er al af. (zat 1 laagje muurverf op).

Het lijkt wel of de verflaag nu schimmelt (ik zie heel veel " haartjes") telkens als ik het schoonmaak is het binnen 2 dagen terug. Het is wel wit, niet gelig.

zie een foto:


Kan dit komen omdat er nog vocht zit opgesloten tussen oud en nieuw voegwerk ? Er is geen spuimuur.

Heeft u een goede tip hoe dit op te lossen ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Volgens mij heeft het niets met het voegwerk te maken, maar met het feit dat het geen spouwmuur is. Los het op met je verhuurder.
 

Snowsp

  • #3
Het is wel heel gek dat ik hier last van heb, sinds 2 weken (en dat is precies nadat ze de voegen hebben vernieuwd).. En het heeft een maand " open " gestaan.

Dus wel uitgebikt maar niet opnieuw gevoegd in die periode met veel regen.
 

Droid

  • #4
Dat de voegen uitgebikt zijn maakt voor het water niet uit... de voeg stoot het water niet af, dus dat kan geen oorzaak zijn. Een regenpijp die niet goed aangesloten is zou wel oorzaak kunnen zijn.

Zoals IJkenhout aangeeft, bespreek het met de verhuurder.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als er regen op de muur staat maakt het wel degelijk iets uit als de voegen open staan, ga er maar van uit dat dit de oorzaak is.
 

Snowsp

  • #6
Hoe los ik het op ? Mijn verhuurder is nogal sloom en ik vind het niet erg om het zelf (een simpele) oplossing toe te passen.

Moeten de muren gedroogd worden met een ontvochtigingsmachine.

Of her en der in de muur (extra) "open" voegen creëren, zodat het vocht wegkan (lucht circulatie) ?
 

EGeen

  • #7
Wellicht is een gevelimpregneer aan de buitenkant een oplossing. Dit is een blanke transparante coating die in de muur trekt. Hierdoor kan vaak de muur ook enige jaren(10jr) de muur niet worden geschilderd. Deze coating zorgt voor een waterdichte afsluiting. Maar is wel prijzig, lijkt me dat de verhuurder dit dan behoord te betalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu