Vochtprobleem via terras naar kelder

Bishop

  • #1
Hopelijk hebben jullie tips/oplossingen u voor het volgend probleem:

Ik heb een tegelterras(natuursteen, niet gevoegd) met een gasbeton buitenmuur. Onder het terras bevindt zich een (reeds gestucte) kelder.
het tegelterras ligt in zand cement. Bij langdurige regenval/smeltsneeuw loopt water naar de kelder, ik zie dan stroken water in het plafond van de kelder (in de kanalen van de kanaalplaatvloer)

Ik heb een vermoeden dat de gestucte buitenmuur water opneemt en doorlaat naar de buitenmuren van de kelder.

Heeft iemand een idee waar ik moet beginnen zonder hiervoor direct een dure specialist te raadplegen?
 

Ralph

  • #2
Ik heb het idee dat de aansluiting kelderwand /bgvloer/opgaande binnenwand niet is afgeplakt met dakleer. En dat is vragen om moeilijkheden bij een kelder die niet boven het maaiveld uitsteekt. Daar kan je niet heel snel iets aan doen behalve dan alsnog bovenstaande uitvoeren. Dat kan met dakleer alswel dickbeschichtung.
 

Tommeke

  • #3
Beste,

Het kan ook zijn (weet natuurlijk niet of het terras er al lang ligt) dat het terras niet is geplaatst zoals het hoort. Uw 'plafond' van uw kelder is normaal een beton (gewelven, predallen, potten en balken,...) daarop is een hellingslaag op gedaan in gestabiliseerd zand. Daarbovenop dient een waterdicht membraan geplaatst te worden. Dan komt het belangrijkste punt voor de verdere opbouw met gestabiliseerd zand: een ontkoppelingsmat. Als deze ontkoppelingsmat niet geplaatst is kan door de verschillende zettingen van het waterdichte membraan en het gestabiliseerde zand uw membraan scheuren.
Dit kan dus ook een probleem zijn. Bij gewelven loopt het water dan in de gaten en komt zo in de muren van uw kelderwand terecht.
Vocht is een probleem om te weten waar het vandaan komt, een goede opbouw is dus belangrijk maar achteraf uitzoeken wat er fout is lijkt me eerder vakwerk vrees ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu