Vocht achter badkamermuur

Obbie

  • #1
Door een "sluimerende" lekkage van vermoedelijk een niet goed afgekitte badrand en rozet is er vocht in de muur gekomen met als resultaat vocht in de muur en onder het laminaat. Tevens zijn de wandgipsplaten gaan brokkelen. Op zich kan ik het bad opnieuw afkitten, de kraan losmaken en de rozetten vullen met kit, maar het gat in de gipsplaat rondom de muurplaat waaraan de kraan is bevestigd is ook gaan afbrokkelen en aan de binnenkant van de gipsplaten zit allemaal schimmel. Deze gipsplaten vervangen is geen optie omdat er aan de andere kant tegels zitten. Vraag is of ik de schimmel kan verwijderen en de platen op een 1 of andere manier kan impregneren ofzo? Andere vraag is hoe is het afbrokkelende gat rondom de muurplaat behandeld kan worden? Kan ik dit iets verder uitsnijden en vullen, of kan dit geen kwaad meer als de boel droog is?

Ik hoop dat de situatie duidelijk is, anders kan ik ook nog wel wat foto's toevoegen. I.i.g. alvast bedankt voor de reactie(s).

Groeten,
Rob
 

Obbie

  • #2
Hoop dat iemand me kan helpen....
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Als gips platen gaan schimmelen dan gaat het papier rotten en het kalk gaat brokkelen.
Zo dat er geen verband meer is in de gipsplaat.
Je kunt evt een stuk vervangen in dat stuk van de kraan.
En daarna op nieuw dat stuk tegelen is veel beter dan dicht smeren, want dan kan je ook zien wat voorschade aan de balkjes zijn.
 

Arnoldus

  • #4
Ik weet niet hoe goed je erbij kan gezien je zegt dat er tegels op de andere kant zitten, maar ik zou proberen het vergane gedeelte toch te vervangen.
Wat betreft de tegels zou je kunnen overwegen de betreffende exemplaren los te hakken (brede voegbeitel) en deze later terugplaatsen en voegen.

Maar nogmaals de situatie is me niet volledig helder.

Kijk ook eens voor een klusbeschrijving google op repareren gipsplaat.

---------
Om een gat in een gipsplaten plafond te herstellen gaat men als volgt te werk. Zaag met een schrobzaag het gat in het plafond vierkant.

Breng nu via het gat aan de achterzijde van het plafond rondom latten
2 x 50 mm geschaafd aan, die half op het plafond liggen.

Zet de latten met montagekit en met behulp van lijmtangen vast. Zet met gipsplaatschroeven 3.6 x 25 mm de latten verder vast. Verwijder de lijmtangen en meet nu de opening op en teken deze op een stuk gipsplaat af.

Als het stuk pasklaar is breng je hier ook montagekit op de achterzijde aan.Druk het stuk gipsplaat in de opening en zet ook dit vast met gipsplaatschroeven.

Plamuur met een vulmiddel de gaten weg en schuur het geheel licht na. Na drogen kun je het oversausen.

------------------
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu