Vloerverwarming in/door stenen trap

Cgj12

  • #1
Ik heb mezelf het volgende probleem op de hals gehaald:

Ik ga vanuit 1 verdeler-unit met diverse groepen één ruimte verwarmen. Echter, deze ruimte bestaat uit twee hoogte-niveaus, gescheiden door een nog aan te leggen stenen bordes-trap.

Het probleem dat zich nu een beetje voordoet, is dat ik met de werkvolgorde een beetje in de problemen kom. De trap moet nog gemetseld worden, en de leidingen in de ruimtes nog gelegd.

Eigenlijk wil ik dit klusje scheiden in werkvolgorde.

Is het mogelijk dat ik een aantal mantel-pijpjes naar het hogere niveau toe leg (als doorsteek door de trap) mbv een aantal tyleenleidingen (rond 16 of 25?). Dan kan ik namelijk de trap ruw aanleggen, om er op en later moment de verwarmingsbuizen doorheen te steken.....
Voor een klein beetje warmteverlies ben ik niet zo bang. Het geheel ligt namelijk boven een geïsoleerde betonvloer. Maar krijg ik dan later geen problemen met rammelende leidingen onder in de beton?


(Dat ik de trap zélf ook nog verwarmen moet is een ander probleem. Dat regel ik wel door in het laatste stadium de trap zelf van oppervlakte-buizen te voorzien)
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als u de slangen instort heeft u geen kans op rammelende geluiden.

Ga zo door topie :prima:
 

Cgj12

  • #3
"als ik de slangen instort".........

Hmmm...... maar als ik praat over een metertje tyleen (per buis) komt de buis dus BINNEN in de tyleen buis niet direct in de specie, maar ligt daarbinnen iets vrij.....

Maar ik maak me druk om niks dus?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
U maak zich idd druk,zoals u het omschrijft kan het prima gemaakt worden.

De slangen lopen bij de verdeler ook BINNEN dus no problem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu