vloerverwarming frezen of opleggen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wie heeft er ervaring met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Wil degene dan mij ook vertellen op wat voor manier dat gebeurd is (frezen of gelijk op de bestaande vloer leggen)Het nadeel van frezen is dat je veel warmte verliest. (aan de kruipruimte)

Als je de vloerverwarming gewoon op het beton legt met isolatie materiaal van 1,5 of 3 cm en daar boven op de verwarming en afwerkmateriaal raak je veel minder warmte kwijt. Nadeel is wel dat de vloer zo’n 8 cm hoger is en als je dan ook nog gaat tegelen is het in totaal 9 cm. Je kan de bestaande vloer wel eerst uitslopen maar dan moet het geen betonen vloer zijn.Alle tegelwinkels adviseren frezen. Alle vloerverwarmings bedrijven (die geen tegels verkopen) adviseren juist niet frezen. (zie hierboven waarom).

Laatste vraag wat kost bij jullie de energie rekening ben je duurder of goedkoper uit dan toen je cv had. En is het lekker warm of moet je kou lijden als het buiten extrem koud is (als je de vloerverwarming gefrest is)

Dank je welGroetjes
Alexandra
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi Alexandra,

Ik heb er niet zo veel verstand van, maar ik heb een nieuwbouwhuis gekocht en laat tijdens de bouw vloerverwarming erin leggen. Maar met 1 verschil, ik heb bewust niet gekozen voor hoofdverwarming. Waarom niet? Nou , warmte stijgt op, dus je moet flink stoken terwijl dan ook je plafond warm word, door het opstijgen van de warmte gaat er ook meer stof door je hele huis waaien als het ware.

Bijkomend dat vloerverwarming in mijn ogen bedoelt is voor de voeten, zodat je niet altijd met sloffen hoeft te lopen, als je dus de hele dag werkt, en s'avonds op visite gaat nog even, en je komt thuis en wilt nog even met je partner wat drinken en praten, maar het is koud in huis, dan moet je weer flink stoken om het op te warmen, een radiator of confector put geeft directe warmte af terwijl je warme voeten hebt vanwege de vloerverwarming als bijverwarming. Ik ken iemand met hoofdverwarming en die heeft er spijt van.

Gelukkig zit trouwens bij ons de vloerverwarming in de vloer en dat word tijdens de bouw al gedaan, in jouw geval vind ik het moeilijk te beoordelen of je moet frezen of het op de vloer moet gaan leggen.

Ik wens je er veel succes mee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Alexandra,

Ik ben op dit moment ook bezig om vloerverwarming aan te leggen in de kamer, hal en keuken.Ik woon in een blok, eengezinswoning, de vloer is geïsoleerd heeft een cemente ondergrond van 4 cm. en als werkvloer 2 cm.Ook ik heb veel verschillende informatie's gehad, uiteindelijk weet je het niet meer. Wel heb ik een aantal besluiten genomen.

- Frezen is veel te duur, je betaalt hoge huur en slijtage-kosten van de zaag is groot.
- Op mijn bestaande werkvloer heb ik een bewapeningsmat gelegd.
- De slangen heb ik daarop vastgemaakt en daarover heen is een nieuwe, voor vloerverwarming geschikte, werkvloer gestort.
- Ik heb geen isolatiematje gebruikt omdat mijn ondervloer voldoende geïsoleerd is (anders kans op 'zweven").
- De keuken als 'hoofd'verwarming de kamer en hal als 'bij'verwarming.
- Totale nieuwe hoogte op bestaande werkvloer is bij mij niet zoals jij dit aangeeft (0,5 cm. bewapeningsnet + 2 cm slang + 2,,5 cm nieuwe stortvloer + tegel 0,5 = 5,5 cm.)

Wat betreft het gebruik (energie) heb ik vernomen dat het iets duurder is maar je hebt wel wat comfort voor terug. Zoals de vorige reactie klopt het dat vloerverwarming een langdurige 'opwarmtijd' nodig heeft dan bij een radiator, dus duurder.

Ik wens je veel succes,
Hans.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Beste Alexandra,

Van alles wat er wordt gezegd klopt wel een gedeelte, echter het geheel moet in het juiste verband worden gezien.
Bij vloerverwarming is het aan de oppervlakte van de vloer warmer dan een op 1,5 meter.
Het nadeel van vloerverwarming is de traagheid van het geheel. Wanneer leidingen ingefreesd zijn in de cementdekvloer of vastgezet zijn op de constructievloer dan kun je beter over een installatie met een warme vloer praten dan over vloerverwarming. Bij deze installaties is het warmteverlies naar de kruipruimte e.d. ca. 25% meer dan bij een vloerverwarming waarbij de buizen op ca. 2 cm isolatie is gemonteerd. Veel en uitgebreide informatie is te verkrijgen op locatherm page Tips.

Veel succes,
Rolien
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Het is zo dat je geen hoofdverwarming kunt infrezen, omdat er dan teveel spanning in de vloer komt.

Het is ook zo dat je met met frezen veel minder buis in je vloer krijgt.
Het verhaal van isolatie is ook niet helmaal goed, want je kunt ook met een stralings folie 2mm of geïsoleerde stralingsfolie 4mm de vloer bijzonder goed warm krijgen.

Je moet er wel aan denken dat je met een laagwatertemp van 40/45 graden moet stoken om je gezondheid niet dwars te zitten (dikke benen)dus een slakkenhuis en zwevend met rand-isolatie en folie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu