Vezelcementplaat als toiletplaat?

Victor8237

  • #1
Ik ben bezig met het plannen v/d ombouw voor het inbouwreservoir. Nu zie ik een 9mm vezelcementplaat met de nodige sparingen voorgeboord; lijkt me heel handig.

Vezelcementplaat sprak me sowieso al aan, omdat ik las dat een bepaalde XPS plaat die ik eerst wilde gebruiken, niet geschikt is voor mijn type toiletpot - het ophangsysteem verdeelt de krachten blijkbaar niet genoeg over het oppervlak, dus te grote krachten op 2 punten. Dit heeft de producent van de XPS plaat herhaaldelijk getest, zo blijkt na e-mailcontact... Daarnaast het voordeel van geen problemen onder invloed van vocht/water.

Nu mijn vragen:

1) Is vezelcementplaat 9mm inderdaad een stuk sterker dan XPS e.d.? Vergelijkbaar met de standaard 18mm multiplex dat aangeraden wordt voor een toiletplaat? Ik kan ook dikker gaan dan de 9mm, maar de voorgeboorde plaat die ik zag is toevallig 9mm.

2) Monteer je deze zoals normaal op een houten regelwerk? Is hier een alternatief voor? Het staat me toch een beetje tegen om hier hout te gebruiken, misschien onzin..

3) Ik ben van plan de plaat met een renovatiepleister of flexegalisatie te stucen, en daarbovenop nog een laagje sierpleister (beton cire). Is het dan beter om kimband over de naden te doen, en dan die lagen daaroverheen stucen, of de lagen alleen op de plaat aanbrengen en daarna naden afkitten (minder mooi)?

Bedankt voor jullie inzichten! :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Is het een apart toilet of in de badkamer?
 

Victor8237

  • #3
Het gaat om een losse toiletruimte (ca. 90x130cm)
Maar als dit een goed idee is ook voor het toilet in de badkamer..
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
In de badkamer beter geen hout e.d. gebruiken als er alternatieven mogelijk zijn.

Bij een los toilet prima. Als de fabrikant aangeeft dat dit een goed product is voor jouw situatie, dan ga ik dat niet tegenspreken ;)

Maak de houten achterconstructie wel stevig genoeg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu