Verzakte betonvoer

Rotragar

  • #1
Mijn betonvloer in de keuken is in achtien jaar tijd vier centimeter verzakt van uit het midden naar de buiten muur toe, naar de andere kant (de binnenmuur) is hij niet verzakt.

Dit was een bestaande vloer toen ik het huis heb gekocht en er zit waarschijnlijk geen betonmat in kan ik er een afwerkvloer overheen maken zodat de bestaande verzakking is geëgaliseerd is of moet ik nog meer ondernemen. Er staat een gedeeltelijke keukenblok op.

M.vr.gr.

Rotragar
 

Pepjo

  • #2
Het verstandigst is natuurlijk een solide basis te maken voor een vloer. En een vloer die in de loop van de tijd verzakt lijkt mij niet zo solide...
Ik zou de vloer eruit halen, een stabiele ondergrond maken en een nieuwe vloer storten. Kun je ook gelijk wat leidingen in leggen en vloerverwarming maken. Elk nadeel hep z'n voordeel, zei ooit iemand.
 

Chathanky

  • #3
Een dekvloer is voor de bestaande vloer een extra belasting wat het probleem alleen maar erger maakt denk ik.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Probeer de oorzaak van de verzakking te achterhalen voor u er iets aan gaat doen, mogelijk dat er een lek riool onder ligt waardoor er zand wegspoelt.
Als de oorzaak bekend is kan er aan een gerichte oplossing gezocht worden, jammer dat later blijkt dat het niet geholpen heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu