Verven van nieuwbouw wanden zonder stuccen, behang etc?

Bartez

  • #1
Wie kan me vertellen hoe ik het beste een redelijk oogbare wand kan krijgen in mijn nieuwbouwwoning zonder te stuccen, behangen of anders.

We willen graag over 2 jaar gaan stuccen als het huis is 'uitgewerkt' (lees: geen scheuren meer) en tot dan niet teveel kosten maken om de wanden een beetje toonbaar te maken. Het zijn gipsbeton blokken en worden 'behangklaar' opgeleverd.

Kan iemand me vertellen of ik rechtstreeks op deze wanden een dekkende verf kan plaatsen waarbij eventuele oneffenheden wel gewoon zichtbaar blijven (deze zullen we met het stuccen wegwerken). Alleen wil ik de randen van de blokken het liefst niet meer zien.

Moet ik daarvoor extra handelingen uitvoeren en welke verf kan ik eventueel gebruiken?

Wie o wie kan me meer vertellen
 

Michiel_H

  • #2
Wat grovere beschadigingen kun je het beste wegplamuren met een geschikt middel, bijvoorbeeld in de oranje verpakking. Dan kun je gewoon gaan texen, dan ziet het er al heel aardig uit. Op de gasbetonwanden zul je wel een voorstrijkmiddel nodig hebben.
 

Bartez

  • #3
Dat texen....hoe moet ik dat zien...is dat een speciale muurverf? moet die vochtdoorlatend zijn??
 

Ronald42

  • #4
Texen = Latex(en)
 

Bartez

  • #5
Kan met latex dan nog wel het vocht uit de muren? Ik heb eens gelezen dat je dat juist niet moet doen, omdat je de muur dan als het ware 'afsluit'
 

Michiel_H

  • #6
Het beste blijft om de woning eerst heel goed te laten drogen en echt te laten wennen aan het leefklimaat in plaats van het vochtige bouwklimaat. Dat is altijd mijn advies, maar in de praktijk volgens kopers het nooit op. Men wil toch altijd zo snel mogelijk een ooglijke woning hebben. Om na oplevering snel te gaan texen is echter geen ramp hoor..
 

Bartez

  • #7
Precies....wat ons betreft moet de woning er op de wanden toonbaar uitzien. Ik wil echter nog geen geld gaan verspillen aan spuitwerk, spachtelputz of stucwerk aangezien de woning nog moet 'werken' en omdat er in de buurt nog appartementen gebouwd gaan worden en we verwachten bouwverkeer door de straat te krijgen. Ik ben dus echt op zoek naar de meest goedkope oplossing om de woning er enigszins toonbaar uit te laten zien en vervolgens over enkele jaren te laten stuccen.

Het gaat er dus om dat de wanden enigszins glad zijn en vervolgens geschilderd zonder afdrukken van bouwblokken door de verf heen te laten komen.

Dat kan dus door eventuele gaten etc te plamuren, vervolgens te voorstrijken (welk type voorstrijk??) en vervolgens een latex verf er overheen te doen dus?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #8
Je kan altijd even een dagje/nachtje ofzo een bouwdroger in je huis zetten. Hebben wij ook gedaan voordat we de muren gingen doen. Onvoorstelbaar hoeveel vocht er toch nog uit de muren kwam (terwijl het stucwerk al een paar weken had gedroogd).

Die dingen kan je overal huren.
 

Bartez

  • #9
Bedoel je dat drogen tav eventueel direct stuc aanbrengen of ten aanzien van het verven?
 

Henri 1970

  • #10
Bouwbehang ?
 

Michiel_H

  • #11
Extra drogen voordat je gaat texen kan geen kwaad. Maar droog niet overmatig. Mijn advies is altijd om rustig aan te stoken, ongeveer 17 graden, ramen op de kiepstand en het vocht vliegt vanzelf naar buiten. Met een bouwdroger KAN het te snel en te hard gaan. Maar je raadt het al, ook dit advies wordt zelden opgevolgd. Meestal zonder grote gevolgen.
Wat overigens wel echt een must is, is het open houden van de ramen (kiepstand). Ik heb voorbeelden gezien van mensen die de ramen dicht deden en het wel verstandig leek om tijdens het klussen het ventilatiesysteem uit te zetten. Dan kun je dus binnen een week champignons plukken..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu