Verven naden tussen gipsplaten

Roland1976

  • #1
In ons nieuwe huis gaan we op zolder de gipsplaten van het schuine dak verven met latex. Nu bevinden zich tussen de gipsplaten naden die ik weg wil werken, zodat we (enigszins) strakke muren krijgen.

Ik heb hiervoor kit gekocht om de naden op te vullen. Nu vraag ik me alleen af hoe duidelijk je dit na overschilderen (de kit is overschilderbaar) nog blijft zien. Ik heb geen zin in gedichte naden die je vervolgens tegemoet blijven glanzen...
 

Floris01

  • #2
Je hebt speciaal vulmiddel voor gipsplaten.
strakste resultaat (bij grote kieren) krijg je met 2 lagen gipsplaatvuller, mooi vlak schuren, overschilderen en je ziet er niks meer van.

kit kan inzakken als het droogt + kit is flexibel maar de verf die je erop smeert is dat niet: grote kans op scheuren dus.
niet alle kit is overschilderbaar
 

Fiesiekus

  • #3
Alternatief: de naden niet vullen. Strakke naden die geschilderd zijn, zijn mooier dan gevulde naden die hol, bol of gescheurd zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Voor het strakste resultaat een klein beetje kit aanbrengen in de naad en met een natte vinger afstrijken, de naad blijft zichtbaar maar de ruimte tussen de twee platen is wel opgevuld.
Dit kan zonder problemen getext worden.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Zijn het gipsplaten met schuine afkanting of ronde kanten?

In het 1e geval kunt u de naden volzetten met een elasties vulmiddel, daarin versterkt gaasband aanbrengen en vervolgens met een brede spatel / spackmes de schuine kanten volzetten en gladstrijken.

In het 2e geval kunt u de naden bijna volzetten met gewone acrylaatkit. Hierbij blijft u nog wel de naad gedeeltelijk zien. Het beste resultaat krijgt u indien de naden niet te veel uit elkaar liggen.
 

renehi

  • #6
Schuin dak; ik zou de naden vullen met acryl.kit. Een keer met gipsplaatvuller gedaan en het gaat toch barsten, met de 1e storm, echte vorst e.d..
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Dat zeg ik....acrylaatkit :!: :mrgreen:
 

renehi

  • #8
Bij inpandige verdiepingsplafonds smeer ik de naden vol met gips.vuller. Eigenlijk nooit problemen meegehad. Vandaar mijn opmerking
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Kan ook. Er bestaat elastische filler die, mist de naden niet te ver uit elkaar zittten, ook uitstekend voldoet. Acrylaatkit is echter iets flexibeler.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu