Vervangen houten gevelbekleding door Keralit ; isolatie ook vervangen - of niet

avdlaan1967

  • #1
Goedendag,

De houten gevelbekleding van onze woning uit 1980 laten we vervangen door Keralit. Het hout is “op”
Nu zoek ik informatie wat de beste actie voor isolatie is ; de huidige isolatie (glaswol denk ik) laten zitten en de aannemer de folie en karalit daaroverheen laten plaatsen of de isolatie ook vervangen.

Iets in mij zegt dat huidig isolatie materiaal t.o.w materiaal uit 1980 sowieso beter is. Is hier wellicht een algemeen advies over te geven. Ik snap dat er verschillende isolatiematerialen zijn ; en ook hangt het af van de staat van de huidige isolatie neem ik aan. De vraag is of het aanbevolen wordt daar (diep) in te duiken en tot vervanging over te gaan.

Dank voor reactie !
Groeten, Arjan
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je geeft mijns inziens te weinig informatie om een redelijk advies te kunnen krijgen. Wat is bijvoorbeeld de huidige situatie wat betreft isolatie en muuropbouw: is het een steens muur met dat als enige isolatielaag? Dan zou het verstandig kunnen zijn om het te laten vervangen en/of opdikken naar huidige isolatie-eisen.
 

avdlaan1967

  • #3
Dank, ja dit is de enige isolatie. De binnenmuur is kalkzandsteen.
ik weet alleen (nog) niet wat voor isolatie er precies tussen zit
 

VinnieTerranova

  • #4
Ik zou deze mogelijkheid aangrijpen om de isolatiewaarde op te krikken, zover de ruimte het toelaat. Weet niet hoe de opbouw verder is, maar eventueel zou je de luchtspouw dan ook nog wat kunnen vergroten om dikkere isolatie kwijt te kunnen.

Kalkzandsteen is dampregulerend. Als je kiest voor bijvoorbeeld een EPS plaat van een gerenommeerd merk (mag hier geen reclame maken) dan heb je een mooie oplossing beschikbaar. Regelwerk voor je Keralit is dan ook een fluitje van een cent.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
als de ruimte beperkt is beter pir plaat gebruiken deze is dunner met dezelfde iso waarde als eps
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu