Verfkrabben zonder glas te beschadigen

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #1
De deur van mijn schuur heeft enkel (veiligheids)glas. Bij het afkrabben van de verf bij de glaslatten, door eerst te verhitten met een verfföhn, zijn er langs de randen enkele barstjes in het glas ontstaan. Waarschijnlijk is in kleine stukjes opwarmen tot je blaasjes ziet, geen goed idee bij glas.
Bij de schuur is dit niet vreselijk erg, maar als bij het woonhuis met dubbel glas ook barstjes in de ramen ontstaan, wordt niemand blij.
Wat deed ik verkeerd en hoe kan het beter?
Ik hoop milieuvriendelijk bezig te zijn door geen afbijtmiddel te gebruiken.

Alvast bedankt voor het meedenken:super:
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat voor mondstuk op de föhn gebruik je?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
DSCN8326.JPG
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Voor langs het glas gebruik ik er een die aan een zijde langer is, dan scherm je het glas af.
Edit: een glasbeschermingsmondstuk is de benaming
 
Laatst bewerkt:

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #5
DSCN8327.JPG

Deze dingen zaten ook bij die verfföhn, ik zal dan voorzichtig hiermee aan de gang gaan bij het glas.
Hartelijk bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik gebruik(te) bij het verf afbranden nooit hitte in de buurt van glas. Dat laatste stukje (pakweg 3 cm) deed ik altijd met verfafbijt. Veel te bang om het (dubbele) glas te beschadigen. Want ook met zo'n speciale mond op de verfbrander is het nog steeds niet ondenkbaar dat je de brander iets te lang op dezelfde plek houdt. Is ook altijd goed gegaan, heb heel wat keren de verf er echt afgehaald. Het enige risico dat je (bij allebei) loopt is dat de krabber krassen achterlaat in het glas. Met schuurpapier echter ook als je niet uitkijkt.

Omdat ik vanwege mijn leeftijd de ladder niet meer op ga, besteed ik schilderwerk buiten tegenwoordig uit. Vandaar 'gebruik(te)'. En die professionele schilders gebruiken eigenlijk geen branders meer, maar maken gebruik van de betere schuurmachines. Maakt weliswaar een pokkenherrie, maar dat moet je nou eenmaal accepteren als klant zijnde.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu