Verf pakt vreemd

Elwin

  • #1
Ik ben buiten aan het verven en gebruik verf verdunbaar met terpentine. Mijn woning is van 2007 dus ik verf over een bestaande laag.
Heb ontvet met St Marc.
Nu valt mij op dat de verf niet lekker pakt. Alsof ik over acrylverf aan het verven ben. Het vreemde is alleen dat dit alleen het geval is bij liggende en staand delen rondom het glas. Dus waar de ruit gekit is, bv de glaslatten. Maar deze delen zijn al een keer geverfd? Heb voor de zekerheid een stuk ontvet met ammoniak, maar het resultaat blijft het zelfde. Andere oppervlakten geeft geen probleem. Iemand een idee?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Is er gekit met siliconen kit?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Dat weet TS waarschijnlijk niet. U kunt anti-fisheye aan de lak toevoegen, dat reduceert de schifting aanzienlijk. Deze anti siliconen ( wat in feite gewoon siliconen zijn hoe gek het ook klinkt ) mengt u in een bepaalde verhouding met de lakverf.

Via Goolge tikt u anti fisheye in en u ziet vanzelf de mogelijkheden en productbeschrijving.
 

Elwin

  • #4
Heb ondertussen anti-fisheye toegevoegd, maar dit lost het probleem niet op. Ik blijf op bepaalde stukken glaslat duidelijk een overgang zien tussen kit en glaslat. Wat ik nu wel zie is dat het alleen de liggende glaslatten betreft. Heb zelfs een stukje gereinigd met thinner, maar ook dit hielp niet. Heb ondertussen de glaslatten twee keer geverfd. Het wordt wel wat minder, maar helemaal dekken doet het niet. Vreemd toch?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Nee, dat is niet vreemd: siliconenbesmetting kan zeer hardnekkig zijn. Ik schreef ook: reduceert de schifting aanzienlijk. Helemaal oplossen zal het dat niet doen.

Als u bijvoorbeeld dezelfde kwast hebt gebruikt kan het zijn dat deze ook besmet is.

Sommige lakken waaraan anti-fisheye is toegevoegd matchen daarmee heel goed, andere zijn daar niet echt gevoelig voor.

Reinigen met thinner heeft geen zin, dan kunt u beter een biologisch afbreekbare verfreiniger gebruiken zoals universol.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu