Veranda staanders op natuursteen plaatsen

Indy

  • #1
Hallo,

ik ben nieuw op dit forum en heb al gezocht op kernwoorden maar mijn antwoord niet gevonden helaas, daarom dit draadje.

Ik wil een veranda aan het huis bouwen, maar heb al een natuurstenen terras liggen (spotted blue stone). Het terras is 9,5 m breed en 4,2 m diep. De veranda wordt 3m breed en 4,2m diep, de eerste en tweede staander (van de drie) komen dan dus op het bestaande terras. De terras tegels zijn zo'n 3 cm dik. Hoe kan ik de constructie zo sterk mogelijk maken met de staanders, m.b.t. dragen en wind, de enige mogelijkheid die ik kan bedenken is een 9x9 cm schoen schroeven op de steen. Is dit voldoende?
(onder de steen is er cement gemixt door het zand)

Ik hoor heel graag hoe jullie hier over denken,

bij voorbaat dank
Indy
 

Fiesiekus

  • #2
Als ik die maten zo zie, komen de 2 staanders net op de rand van het terras? Kan je dan de veranda niet 15 cm dieper maken zodat de staanders net over de stenrand komen?

Anders zou ik de randsteen weghalen, hoek uitslijpen en om de paal plaatsen.

Ik vraag me nl. af of je veranda (13 m² !!) wel voldoende vast komt aan een natuursteen.
 

Indy

  • #3
Dank je wel voor je reactie. Opschuiven kan echter niet. Ik heb een eenvoudig schetsje toegevoegd waaraan je kan zien dat ik tegen een muur aankom waartussen het terras strak ligt. Ik kan dus wel extra verankeren aan die muur en aan de pui. volgens mij blijft de zwakke schakel paal 1 en 2 vanaf de pui in het midden van het terras.
Ik dacht alle palen op het terras in schoentjes te ankeren, de lange kant voor de helft aan de muur, aan de korte kant aan de pui en de 2 palen aan de tuinkant aan een betonnen poertje.
Nogmaals alleen die 2 palen baren mij dus zorgen. Ik ben dus erg benieuwd of ik overdrijf of dat ik het anders moet doen.

krijg maar geen afbeelding ingevoegd :-(
 

Fiesiekus

  • #4
Een *.jpg plaatje via "Afbeelding uploaden" (in grijs) linksboven het witte antwoordscherm.
 

Indy

  • #5
Ja, dat had ik gezien. Ik had een tekeningetje gemaakt in paint (.bmp) en die gecomprimeerd naar een jpg file, maar nu blijft het toevoegscherm zeggen dat het geen bmp bestandjes accepteert
 

Fiesiekus

  • #6
In paint saven als *.jpg
 

Indy

  • #7


Kijk! zo dan :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu