Ventilatierooster op glas plaatsen

Kristan

  • #1
Hoi allemaal,

Ik ben bezig met vervanging naar isolatieglas in mijn kozijnen. Door vele tips op dit forum gaat dat als een trein en ben trots op het resultaat. Ik heb al een paar ramen gedaan maar nu heb ik er 1 waar ik ook een ventilatierooster (op glas geplaatst) bij besteld heb. Daar heb ik een tweetal vragen over.

Ik heb de glaslatten aan de buitenkant zitten en kit deze af. Uit deze handleiding begrijp ik dan dat ik de instructies voor 'natte beglazing' moet volgen.

Vraag #1: Kit ik de kier tussen onderkant ventilatie-rooster en bovenkant glas gewoon af met glas-kit? Ik heb zelf witte glas-kit, op het plaatje lijkt er iets van transparante kit gebruikt te worden, dat maakt mij wat onzeker.

Vraag #2: In de handleiding staat dat er 'Opencellig PU schuimfstofband geïmpregneerd met een polymeerdispersie met brandvertragende additieven' gebruikt moet worden. Is dat iets dat ook gewoon bij een bouwmarkt verkrijgbaar is (bijvoorbeeld die uit Duitsland) en kan iemand mij een bepaald artikel daarin aanbevelen (als dat mag?).

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
1) ja
2) Het schuimband hoort bij de levering te zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu