Ventilatierooster geluidswerend maken tegen spoorlawaai

Kluswoman

  • #1
Goedemiddag,

Mijn Vve heeft nwe ramen met raamventilatie maar er is geen rekening gehouden met het spoor. Resultaat met het oude dubbele glas geen last van de trein en nu lijkt het alsof ik op het station zit. Daarnaast kan ik gesprekken op straat letterlijk volgen. Ook is het een drukke parkeer straat.

Mijn vraag kan ik de ventilatieroosters zelf eenvoudig aanpassen zodat deze goed geluidsisolerend werken en bij voorkeur ook nog de autodampen tegenhouden of eventueel zelf een suskast plaatsen? Bij vookeur binnen want ik wil geen ruzie met de Vve :wink:

De huidige raamventilatie zit binnen het kozijn op het raam, zeg maar als een U-tje, merk is Duco flat.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Xr8

  • #2
Bij ons in de buurt van de vliegbasis hebben de woningen speciale roosters tegen het geluid. Ik denk dat je een bestaand rooster hier niet op aan kunt passen. Wellicht had men daar rekening mee moeten houden.

Succes.
 

Tiho

  • #3
Om autodampen tegen te houden kun je hem toch gewoon op de gesloten stand zetten?
 

Appeltje

  • #4
Tiho schreef:
Om autodampen tegen te houden kun je hem toch gewoon op de gesloten stand zetten?
Wow... patent op aanvragen! :)
Helpt overigens ook tegen lawaai, dat wel ;).

Ik weet niet of je iets met actieve kool zou kunnen doen tegen die dampen maar ik denk idd dat het aanpassen achteraf niet zo makkelijk gaat. Ik ben bang dat er een redelijke constructie in zo'n suskast zit.

Gr. Richard.
 

Pigion

  • #5
Uw probleem is gedeeltelijk op te lossen met een suskast. Lage frequenties worden echter minder goed gedempt.
Pigion
 

Tiho

  • #6
Bij mij zijn dat soort roosters geplaatst door schiphol, boven heb ik op mijn velux wel een suskast gekregen idd. Maar die gaat het niet doen aan de binnenkant.
 

Kluswoman

  • #7
Hallo,

Ja die roosters zijn echt type extra "flut" houdt niets tegen open en dicht maakt bijna niets uit. Het is echt een gat met een stukje aluminium en dan afneembare roosters. Stanklucht en geluid komen gewoon binnen.

@ Pigeon zijn er ook suskasten die van binnenuit makkelijk te plaatsen of moet het raam eruit, en welke zou ik moeten hebben voor spoorgeluid?

@ appeltje waar kan ik actieve kool krijgen? En hoe is dat te verwerken?

@Xr8 welk rooster heb jij geplaatst gekregen?

Dank jullie voor jullie reacties
 

Xr8

  • #8
Ik heb zelf deze roosters niet, heb wel bij diverse woningen in de buurt van de vliegbasis gezien dat het vrij dikke roosters zijn. Is later niet zo te maken zo ik dit in kan schatten.

Dit is door de overheid betaald. Dan mag het wat kosten vaak en de roosters zullen dan ook wel niet goedkoop zijn is mijn inschatting.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu